|
forum.optyczne.pl
|
|
Aparaty analogowe - Canon 500N wizjer- pola AF
tores - Nie 07 Wrz, 2014 Temat postu: Canon 500N wizjer- pola AF Przeprosiłem sie czasowo z analogiem i w odkurzonym canonie 500N intryguje mnie brak podświetlenia (czerwone ramki AF) pól AF w wizjerze. Pstrykając długo 20D i 40D utrwaliły się spojrzenia na cel strzału. W tych dwóch cyfrowkach pola AF są podświetlone ledami.A analogu tego brakuje .Czy tak ma być w 500N/300N ?
Są trzy pola laserowo znaczone ale brak potwierdzenia podświetleniem trochę oodbiega od przyzwyczajenia,.
krisv740 - Nie 07 Wrz, 2014
nie mogę znaleźć instrukcji do twego aparatu, ale pobieżny przegląd literatury twierdzi iż pierwszy przycisk (od obiektywu) na górnej ściance aparatu jest od selekcji punktu af .
może masz ustawioną opcję automatyczną wyboru (bo podobno jest taka) i dlatego nie pokazuje ci aktywnego punktu af?
http://www.mir.com.my/rb/.../eos500Nmap.htm
tores - Nie 07 Wrz, 2014
Dzięki za szybką reakcję.
Wybór pola jest działający O.K. Pytanie czy po złapaniu AF podświetla się pole []. Tak jak to pisałem ,i jest w cyfrówkach.
Wyboru dokonuję tym pierwszym od frontu przyciskiem. Tak..
Złapanie ostrości potwierdza "zielone kólko" w sekcji LCD w wizjerze.a nie na matówce w formie czerwonej ramki [] [][] lub [] [] []
krisv740 - Nie 07 Wrz, 2014
obawiam się iż tylko zielona dioda jest potwierdzeniem uzyskania ostrości....
|
|