optyczne.pl forum.optyczne.pl
 
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy



Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Wujek_Pstrykacz
Sro 30 Mar, 2011 17:33
Nikon D3100
Autor Wiadomość
dawid_krk 
Nowy


Posty: 12
Skąd: Kraków
Wysłany: Wto 11 Sty, 2011 16:41   

Cytat:
dawid_krk, mam pytanie odnośnie ostrości w aparacie d3100, czytałem gdzieś na forum...



mono, z kitowym obiektywem (18-55) nie miałem żadnych problemów z ustawianiem ostrości. Jak dotąd nie mam nic do zarzucenia tej lustrzance :)
 
 
Reklama

Pomógł: 0 razy
Posty: 1
Skąd: Optyczne.pl






P_M_ 
Maniak


Pomógł: 8 razy
Posty: 992
Wysłany: Wto 11 Sty, 2011 18:06   

dawid_krk napisał/a:
Cytat:
dawid_krk, mam pytanie odnośnie ostrości w aparacie d3100, czytałem gdzieś na forum...



mono, z kitowym obiektywem (18-55) nie miałem żadnych problemów z ustawianiem ostrości. Jak dotąd nie mam nic do zarzucenia tej lustrzance :)

Mnie troche zdziwily te rozne marudzenia, bo automatyka jest stara i dobrze znana (d80, d90, d5000 i chyba d3000 tez), gdzie nie bylo wiekszych problemow. Moze nie byl to d200/d300, ale dzialalo poprawnie.
 
 
Fatman73 
Bywalec



Pomógł: 7 razy
Posty: 180
Skąd: Łódź
Wysłany: Wto 11 Sty, 2011 18:19   

P_M_, układ (hardware) AF ten sam, ale jego oprogramowanie jest inne -AF działa inaczej (głównie różna precyzja) w D200, D80, D90.
 
 
dawid_krk 
Nowy


Posty: 12
Skąd: Kraków
Wysłany: Sro 12 Sty, 2011 17:24   

Mam pytanie, czy do tego Nikona jest dostępny grip? Czy będzie pasował od D3000 ?
 
 
P_M_ 
Maniak


Pomógł: 8 razy
Posty: 992
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 18:03   

dawid_krk napisał/a:
Mam pytanie, czy do tego Nikona jest dostępny grip? Czy będzie pasował od D3000 ?

Jeszcze nie ma. Przynajmniej ja nie widzialem takowego. Mam tez watpliwosci, czy inne beda pasowaly, bo w d3100 jest nowy typ baterii.
Zagladaj na strone delty lub phottixa. Jak cos sie pojawi, to nie omieszkaja sie pochwalic.
 
 
Mani 
Nowy
Michał


Posty: 23
Wysłany: Nie 30 Sty, 2011 16:05   

A wie ktoś czy Nikon D3100 ma funkcję wstępnego podnoszenia lustra? Bardzo jest to potrzebne? Duże drgania wywołuje lustro w tym modelu?
 
 
hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!



Pomógł: 465 razy
Posty: 22199
Skąd: Łódź
Wysłany: Nie 30 Sty, 2011 16:27   

Mani napisał/a:
A wie ktoś czy Nikon D3100 ma funkcję wstępnego podnoszenia lustra?
Nie ma.
Mani napisał/a:
Duże drgania wywołuje lustro w tym modelu?
Nie zauważyłem by mocno to lustro kłapało.
 
 
Ktoś3100 
Nowy


Posty: 1
Wysłany: Sro 30 Mar, 2011 00:19   

Czy ten http://www.proline.pl/?p=SAMYANG+8+N obiektyw będzie prawidłowo działał z Nikonem d3100?
Bardzo proszę o odpowiedź. ;)
 
 
hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!



Pomógł: 465 razy
Posty: 22199
Skąd: Łódź
Wysłany: Sro 30 Mar, 2011 06:28   

Zamontować go - zamontujesz. I to w zasadzie wszystko. Brak AF. Brak pomiaru światła.
By działał poprawnie trzeba by było dokleić tzw dandeliona.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FIsilverBrown v 0.2 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne

forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk. Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 13