Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Na konkurencyjnym portalu znalazłem ciekawą informację o symulatorze lustrzanki w wersji on-line. Nie będę ściemniał, że ja się do tej stronki dokopałem, więc taki a nie inny link.
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=12768
Kompensacja ekspozycji w M w Nikonie to super sprawa. Dlaczego?
Działa w trybie auto ISO. W Canonie jest wtedy tylko 0. To przy zdjęciach.
Działa pewnie w czasie filmowania (nie sprawdzałem) czego bardzo brakuje w przy filmowaniu w Canonie (też jest wtedy tylko dostępne 0).
Czy kompensacja ekspozycji w M jest logiczna. Kompletnie nielogiczna bo to tryb M! Kompensację mamy w głowie patrząc na światłomierz
Tylko Nikon jest kompletnie nielogiczny bo możemy sobie to "0" dowolnie przestawiać do tego stopnia, że pogrzebię w dwóch aparatach, dam komuś do łapy, ktoś sobie ustawi preselekcję, korektę ekspozycji na zero i... jeden zrobi zdjęcie niemal czarne a drugi niemal białe Ciekawe kiedy by doszli czemu tak się stało...
komor, Jak podejdziesz do tematu w ten sposób ze to nie kompensacja ekspozycji a wskazań światłomierza to będzie to bardzo logicznym rozwiązaniem. Wszak światłomierz działa niezależnie od trybu...
dam komuś do łapy, ktoś sobie ustawi preselekcję, korektę ekspozycji na zero i... jeden zrobi zdjęcie niemal czarne a drugi niemal białe Ciekawe kiedy by doszli czemu tak się stało...
Oj, dłuuuuuuuuuuuugo by szukali...
Niezłe patenty Nikon robi
jaad75, ja tylko chciałem skontrować twierdzenie, jakoby którykolwiek w wariantów miał większe prawa do bycia logicznym, bo oba są tak samo logiczne/nielogiczne, zależy od punktu widzenia. Co do przydatności funkcjonalności, to nie mam nic przeciwko, zawsze wolę coś mieć niż nie mieć, przecież przymusu używania nie ma, ani nie zmienia to innych aspektów działania aparatu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10