Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Karty CF SanDisk Extreme III i IV - które?
Autor Wiadomość
maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

Wysłany: Pon 01 Cze, 2009   Karty CF SanDisk Extreme III i IV - które?

Witam, czy ktos ma jednocześnie oba te typy kart i moze mi powiedzieć, czy IV wykazuje w lustrzance jakąkolwiek przewagę nad III? Chodzi o pojemność 8GB.

Chodzi mi oczywiście o zgrywnie pełnych serii (takich do zapchania bufora).

Reklama

skasowany
[Usunięty]

Wysłany: Pon 01 Cze, 2009   

Z piotrmkg porównywałem obie karty. W moim D300 nie zauważyłem praktycznie różnicy. Robiłem serie do zapełnienia bufora i na obu czas zapisywania był identyczny :wink: Doświadczenie miało miejsce przy pasie startowym, dlatego o warunki laboratoryjne było trudno :wink:

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Na 50D jest różnica, ale pomiędzy Extreme III i Ducati. Ten ostatni naprawdę pędzi przy seriach, choć widzę tutaj dużo większą "winę" po stronie aparatu. 50D naprawdę potrafi szybko nagrywać fotki. Obie karty mam o pojemności właśnie 8 GB.

skasowany
[Usunięty]

MM napisał/a:
Na 50D jest różnica, ale pomiędzy Extreme III i Ducati

Ducati też sprawdzaliśmy, bo w plecaku (Piotramkg;)) się znalazła, no i było szybciej, ale jednak bez szału :wink:

Chyba się pofatyguję i posprawdzam dokładniej, może być ciekawie... :wink:

Sunders 

Ruslan napisał/a:
Ducati też sprawdzaliśmy, bo w plecaku (Piotramkg;)) się znalazła, no i było szybciej, ale jednak bez szału

Za radą MM kupiłem Ducati 8GB i jestem zadowolony. Szybszej niż Ducati nie miałem.

candy 
Maniak
óć

a mozna sie dowiedziec gdzie i za ile Sunders??
bo tez planuje zakup kolejnych 8Gb

skasowany
[Usunięty]

Sunders napisał/a:
Ruslan napisał/a:
Ducati też sprawdzaliśmy, bo w plecaku (Piotramkg;)) się znalazła, no i było szybciej, ale jednak bez szału

Za radą MM kupiłem Ducati 8GB i jestem zadowolony. Szybszej niż Ducati nie miałem.

Za radą MM kupiłem monopod i też jest super! :mrgreen:
Ducati rzeczywiście jest najszybsza. Najtaniej widziałem na giełdzie fotograficznej w Stolicy, tam też wszystkie swoje 5 szt. zakupiłem :wink:

Sunders 

Ruslan napisał/a:
Najtaniej widziałem na giełdzie fotograficznej w Stolicy, tam też wszystkie swoje 5 szt. zakupiłem

Możesz podać ile to jest to najtaniej :?:

skasowany
[Usunięty]

Sunders napisał/a:
Ruslan napisał/a:
Najtaniej widziałem na giełdzie fotograficznej w Stolicy, tam też wszystkie swoje 5 szt. zakupiłem

Możesz podać ile to jest to najtaniej :?:

Było to dawno i naprawdę nie pamiętam, ale przed zakupem robiłem rozpoznanie w sklepach Warszawy i tam ceny były bezkonkurencyjne! Kupiłem od razu 4 szt., potem dokupiłem jeszcze jedną. Generalnie od tamtej pory większość sprzętu tam kupuję, a i kumpli kilka razy już namówiłem na wspólne wypady do Stodoły, bo tam jest giełda :wink:

zug
[Usunięty]

to faktycznie najtaniej :mrgreen:

krisv740
[Usunięty]

a jaki jest sens kupowania ducatti, jeśli zapis/odczyt to 30MB/s , a extreme III 30MB/s daje to samo?
w FJ koszt ducatti to około 100pln więcej niż zwykła extreme III 30MB/s
chyba,że o czymś nie wiem...

jakieś uwagi...?

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Uwaga nazywa się UMDA. Do tego jesteś pewien prędkości ZAPISU kart Ex III ?

krisv740
[Usunięty]

MM, i daje zauważalny wzrost szybkości nie zależnie od prędkości zapisu (podawanej) ?
jestem ciekaw, bo 50d wisi nade mną tak czy inaczej... :sad:

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Kupno Ducati przy 40D jest bez sensu. Przy 50D zaczyna mieć sens. Tylko jest to sens do niektórych zastosowań i generalnie taka szybka karta jest zbędna przeciętnemu fotopstrykowi. Do spottingu/reporterki/sportu czasem się przyda. Większa w tej szybkości zasługa aparatu niż karty. Ta ostatnia zwyczajnie nie ogranicza możliwości korpusu.

candy 
Maniak
óć

Extreme III ma szybkosc zapisu/odczytu 30MB/s
Extreme IV ma 45MB/s

czyli teoretycznie powinien byc szybszy,ale ja tam jakiejs roznicy nie widze

Odpowiedz do tematu