Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: goltar
Sob 01 Sty, 2011
FOTOGRAFIE IMPREZ 2010
Autor Wiadomość
goltar 
Optyczny

Wysłany: Nie 07 Mar, 2010   

dr11 - 81. to jakość którą lubię, aż sprawdziłem czym robione, no i wyszło 5D + 85 L f/1.2... ten sprzęt daje jednak "magiczne" efekty (w połączeniu z umiejętnościami fotografa oczywiście :) ).

Reklama

lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

Wysłany: Nie 07 Mar, 2010   

Ruslan napisał/a:
Ubolewam nad brakiem jasnego szerokiego kąta... :cry:

Ruslan to kiedy go kupujesz :wink:

dr11 
Optyczny

Wysłany: Pon 08 Mar, 2010   

lupo57, no właśnie, 24 lada moment będzie w sklepach ;)
goltar, zgadłeś :) Do szczęścia brakowało mi jeszcze 135/2 :|

skasowany
[Usunięty]

lupo57 napisał/a:
to kiedy go kupujesz :wink:

Sponsorujesz? ;) :P Póki co kasy brak... :(

dr11 napisał/a:
24 lada moment będzie w sklepach

Za wąsko ;) Myślałem o jakimś 14-24 ;) Jeny, ależ on jest fajny...

dr11 
Optyczny

Ruslan, z 14mm to uważaj, żebyś grajkom w instrumenty nie wszedł ;)

skasowany
[Usunięty]

dr11, jak już bym miał go w swoich łapach, to instrumentami bym się najmniej przejmował ;) Bawiłem się nim ostatnio w sklepie i spać teraz nie mogę :( ;)

[ Dodano: Pią 12 Mar, 2010 10:46 ]
Z wczorajszego Warsaw TransAtlantic Forum 2010 . Istnieje możliwość - trzeba trenować, a i dowiedzieć się czegoś nowego zawsze można i należy... ;)
Kopiowanie zdjęć w całości lub ich części tylko za zgodą autora.

102.
Od lewej siedzą: prowadzący dyskusję - Piotr Kraśko, TVP; Robert Kosla - Dyrektor Sektora Bezpieczeństwa Narodowego i Obrony, Microsoft Central and Eastern European Headquarters (CEE HQ); dr hab. Piotr Balcerowicz - profesor SWPS, wykładowca Wydziału Orientalistycznego UW, Prezes Stowarzyszenia 'Edukacja dla Pokoju'; Gen. dr Franciszek Gągor - Szef Sztabu Generalnego Wojska Polskiego; Jacek Najder - Podsekretarz Stanu ds. polityki bezpieczeństwa, MSZ; Marcin Górka - Gazeta Wyborcza:

103. Kosla, Balcerowicz, Gągor, Najder.

104. Balcerowicz, Gągor, Najder.

Odbył się również telemost z Dowództwem Sił Polskich w Afganistanie. Na telebimie - Generał Janusz Bronowicz - dowódca Sił Polskich:
105.

106.

Zostali nam również przedstawieni Jego najważniejsi współpracownicy, w tym jedna kobieta, ekspert (nie zapisałem, cholera, jak się nazywa :( ):
107.

Nie mogę nie dodać, że naprawdę szczera i nie udawana wypowiedź Generała Bronowicza zrobiła na uczestnikach i słuchaczach największe wrażenie! Dobroć i szczerość emanująca od tego człowieka wzruszyła i rozbroiła ludzi! Otrzymał długie i gorące oklaski, mało brakowało, a tłumek by się podniósł z siedzeń i mielibyśmy owacje na stojąco! :grin:

108.
Od lewej siedzą: Gen. dyw. dr inż. Romuald Ratajczak, Rektor-Komendant Akademii Obrony Narodowej; były Prezydent Polski Aleksander Kwaśniewski; Heather A. Conley, Senior Fellow i Dyrektor Programu Europejskiego, Center for Strategic and International Studies; Dr Janusz Onyszkiewicz, były Minister Obrony Narodowej, były Wiceprzewodniczący Parlamentu Europejskiego; Eugeniusz Smolar, Centrum Stosunków Międzynarodowych - prowadzący dyskusję:

109. Heather, Onyszkiewicz, Smolar:

110. Heather, Onyszkiewicz, Smolar:

111. Telemost z Waszyngtonem...

[ Dodano: Pon 15 Mar, 2010 12:06 ]
Nie ma co, wstawiam dalej ;) Z weekendu. Koncert 'Strachy na lachy'!:

112.

113.

114.

115.

116.

117.

118.

119.

120.

panmarecq 
Rozmowny

Wysłany: Pon 15 Mar, 2010   

Ruslan dla mnie najlepsze 118 inne też bardzo dobre ale te pozytywnie się wyróżnia.A tak wogóle to ile trwał koncert mam nadzieję że z nowymi piosenkami grają ponad 2 godziny, bo jak byli u mnie przed premierą płyty to jednak trochę za krótko było te 1,5 godziny.

skasowany
[Usunięty]

Wysłany: Wto 16 Mar, 2010   

panmarecq, szału nie było. Były tylko dwa nowe kawałki. To nie Kult, żeby przedłużać dopóki ludzie nie popadają ;) Dzięki za komentarz ;)

Znowu seria. Myslovitz. Ostatni weekend ;)
Zdjęcia są własnością autora. Wszelkie prawa zastrzeżone.

121.

122.

123.

124.

125.

126.

127.

128.

129. Co znaczy słaba praca pod światło ;) :P

130.

131.

132.

133.

134.

135.

;)

Tworas 
Entuzjasta

Wysłany: Wto 16 Mar, 2010   

125, 126 szaleństwo! :razz:
na 132 szkoda tych czerwonych przepaleń na twarzy...

Jesienny 
Optyczny
Spacerowicz

Wysłany: Sro 17 Mar, 2010   

Widzę, że Myslovitz nadal nie lubi fotografów ;)

Flashalpha
[Usunięty]

Wysłany: Sro 17 Mar, 2010   

Po super serii Ruslana przyszła kolej na moje gnioty tak więc CeBIT 2010
136.

137.

138.

139.

140. Wiem obcięte łokcie ale miałem 50 założoną i jakby odejść dalej to masa ludzi przeszkadzało.

141.

142.

143.

Bym zapomniał proszę o opinie i konstruktywną krytykę.

Usjwo 
Optyczny

Wysłany: Czw 18 Mar, 2010   

Flashalpha Ja to widze ze wszystkie sa nieostre.
137 i 138 glowny temat gnie w tle.
139 obydwie panie wyszly niekozystnie (powiedzialbym ze nawet bardzo),
141 troche lepiej, ale wymaga troche pracy zeby bylo dobre (i albo to crop albo w malej rozdzielczosci zrobione, albo Twoj progrm skalujacy jest do d...)
143 bardzo niebieskie, ciagnales saturacje?, budynek zasluguje na wyeksponowanie, bo chyba o niego chodzilo
No i jeszcze raz ostrosc, ostrosc, ostrosc...

myslidar 
Rozmowny

Koncert zespołu Plagiat 199 we Wrocławiu

Canon 7D + Canon 70-200 f2.8 IS + Falcon 8mm f3.5 + Canon 50mm f1.8 + ISO 1600-3200

144.

145.

146.

147.

148.

Więcej zdjęć: http://karolczyk.info/201...9-we-wroclawiu/

Flashalpha
[Usunięty]

Usjwo napisał/a:
Flashalpha
141 troche lepiej, ale wymaga troche pracy zeby bylo dobre (i albo to crop albo w malej rozdzielczosci zrobione, albo Twoj progrm skalujacy jest do d...)

Nie crop i nie w małej rozdzielczości. No a na program też nie chciałbym zwalać (Paint Shop ProX2) normalnie zmniejszyłem, może powinienem był wyostrzyć? Z pewnością tak ale jak żeby znowu nie przesadzić?
Usjwo napisał/a:

143 bardzo niebieskie, ciagnales saturacje?, budynek zasluguje na wyeksponowanie, bo chyba o niego chodzilo
No i jeszcze raz ostrosc, ostrosc, ostrosc...

Saturacji nie dotykałem jedynie zmniejszyłem kontrast w Image Data Converter.
A ostrość to z pewnością wina tego że nie wyostrzałem po zmniejszeniu.
Dzięki za komentarz.

Kowalencki 
Uczestnik

Wysłany: Sob 20 Mar, 2010   

To ja pozwolę sobie wrzucić kilka fotek z St.Patrick's Day Parade w Dublinie:)
Zdjęcia raczej "zakulisowe", gdyż dojście do głównej drogi, gdzie parada miała miejsce, liczyło się z cudem...bądż staniem przy niej już od samiutkiego rana;).

149.

150.

151.

152.

153.

154.

Pozdro

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi