Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
A jeśli nie wystarcza, to są przecież lepsze teleobiektywy w m4/3, np 40-150/2.8 + TC (jeśli ważne światło) albo 100-400 (jeśli zasięg).
Aha, nie robiłem zdjęć ptakom, ale przymierzam się do tego. I tak jak do niedawna uważałem, że do zestawu bezlusterkowego powinienem dokupić lustro + tele, tak teraz myślę o porządnym tele do E-M10 II.
Miałem na testy 75-300 olka z em5II i AF nie radzi sobie z obiektami w ruchu jest tragicznie wręcz próbowałem na samochodach. Natomiast obiekty statyczne super.
Tu np A6000 radzi sobie o wiele lepiej .
Czyli rozumiem, że jak ptaki lecą szybko na mnie to będzie problem.... Może dlatego zalinkowane przeze mnie zdjęcia to ptaki siedzące lub lecące prostopadle do osi obiektywu
Może z em1 lepiej bo bo AF fazowy i kontrastowy. No niestety obiekt w ruchu jedynie lustro lecz np A6000 sobie również dobrze radziła jak na bezlusterkowiec. Jak robiłem testy to na AF jedno na 4-5 zdjęć ostre było a obiekt spory. Obawiam się przy małym ptaszku będzie jeszcze gorzej.
rafalik, za naprawdę dobry AF to nawet w lustrzankowym świecie chyba wciąż (chyba, bo starciłem ostatnio segment z oczu...) są poważne dopłaty. Tam w dolnej strefie pólki średniej to jest jaka taka loteryjka.
Te nagrania wyglądają strasznie, jakby nie było wcale stabilizacji. Chciałem kupić LX100 ale te filmiki dały mi trochę do myślenia. Czy tak samo filmują ("stabilizacja") np GX7, A6000, RX100mIII ?
rafalik, jak dasz radę, to zamontuj dwa aparaty na desce, możesz dać jeszcze jak masz coś co nie ma wcale stabilizacji, będzie świetne doświadczenie. Szkoda, że pozbyłem się swojego LX100, sam bym je zrobił.
Mam taki plan właśnie deska lub profil dwa paraty tylko jakoś rączka z kija by się przydała. Roboty na 10 min to zrobie i zobaczymy co z tego wyjdzie
Niestety nie mam nic bez stabilizacji ewentualnie wyłącze w którymś stabilizacje ale już będzie inny obraz.
A tymczasem próbka zdjęć z lx100 prosto z puszki w jpeg(ustawienia std i wszystko neutralne)
[ Dodano: Pon 28 Mar, 2016 21:53 ]
Zauważyłem jedno na proporcjach 4/3 kąt mamy ten sam czyli 24mm ale już lx100 w proporcji 3:2 widzie szerzej a jeszcze bardziej w 16:9 (na szerokość oczywiście)
Wiec wychodzi że ten obiektyw lx100 co mnożnik ma 2,2 to dla proporcji tylko 4/3.
Bo na 3:2 to już kąt jak 22,5-23
Tutaj zamieszczam filmik z mojego dzisiejszego porównania czekam na opinie i komentarze prosto z puszki na ustawieniach auto (warszawa łazienki)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 15