Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
500D i jego współpraca z 70-200 oraz co wybrać.
Autor Wiadomość
kueimu 
Nowy
Canonerka.

Wysłany: Sro 03 Mar, 2010   500D i jego współpraca z 70-200 oraz co wybrać.

Mam 500D z kitem IS, używam często nie mojego Canona 70-300 IS, niemniej mam możliwość zmiany obiektywu i byłabym bardziej przychylna do 70-200. I tu pytanie: Canon 70-200/4 spełni swoje zadanie, mimo braku światła 2.8? Czy może lepiej Sigme lub Tamrona 70-200/2.8? Niemniej jestem bardziej za Canonem L f4.0, głównie jeśli chodzi o cenę i moje potrzeby.

Poza tym jak współpraca 500d z 70-200?

Reklama

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Wysłany: Sro 03 Mar, 2010   

Nie pytaj się tylko kupuj. Będziesz zadowolona z obiektywu 70-200/4L Canona i to bardzo. Jak rozumiem potrzebowałaś potwierdzenia swojego wyboru no to go masz :)

Sunders 

kueimu napisał/a:
jestem bardziej za Canonem L f4.0, głównie jeśli chodzi o cenę i moje potrzeby.

To najtańsza eLka=dobra jakość za przystępną cenę=kupuj :smile:
Ostatnio zmieniony przez Sunders Sro 03 Mar, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

komor 
Moderator

kueimu napisał/a:
Canon 70-200/4 spełni swoje zadanie, mimo braku światła 2.8?

A jakie to zadanie? :) 70-200/4L też polecę, świetny sprzęt, ale pytanie do czego!

jasiekcom 
Entuzjasta

wszystko zależy od przeznaczenia ale ja mimo wszystko brałbym 70-200 4f dla mnie jest to naprawdę świetny obiektyw i nawet gorsze światło nie powoduje zmiany mojego zdania :wink:

lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

canon 70-200 f/4 to bardzo dobry obiektyw, jeśli używasz 70-300 IS to sam wiesz czy brakuje Tobie światła czy jakości :wink:

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Wysłany: Czw 04 Mar, 2010   

Chyba nie stabilizacji... :smile:

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Czw 04 Mar, 2010   

kueimu, no bez dwóch zdań bierz canona a tak z ciekawości to co Ci nie pasuje w 70-300is ...?

kueimu 
Nowy
Canonerka.

Wysłany: Sob 06 Mar, 2010   

kueimka napisał/a:
Mam 500D z kitem IS, używam często nie mojego Canona 70-300 IS

otóż to, C70-300 niestety nie mój i nie mogę z niego dożywotnio korzystać. a że mam możliwość kupienia własnego, a 70-300 z 70-200/4 dzieli w zasadzie 500 zł, to chcę się skusić na to drugie.

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Sob 06 Mar, 2010   

kueimu napisał/a:
otóż to, C70-300 niestety nie mój i nie mogę z niego dożywotnio korzystać. a że mam możliwość kupienia własnego, a 70-300 z 70-200/4 dzieli w zasadzie 500 zł, to chcę się skusić na to drugie.

kueimu,
to jeżeli nie pasuję Ci tylko to, że jest nie twój to wypada się zastanowić czego bardziej Ci potrzeba tych 300mm na końcu, czy solidności i szybkości af-u eLi

haldeman 
Uczestnik

Wysłany: Czw 15 Kwi, 2010   

EF 70-200 f4L USM współpracuje na pewno lepiej z 500D niż z kitem :) , sam mam go od kilku dni i jego solidność oraz bardzo dobry AF mogę już dziś potwierdzić, radzi sobie dużo lepiej niż kit nawet w zamkniętych pomieszczeniach przy sztucznym świetle, chociaż i jest tu jeden minus, mianowicie waga, odczuwa się na prawdę wyraźną różnice przy zestawieniu 70-200 z 500D a kit + 500D.Przypuszczam, że ze światłem 2.8 taki canon urywa rękę :)

Co prawda ja nigdy nie zastanawiałem się pomiędzy 70-300 IS a 70-200(u mnie to był tamron 70-200 2.8 ale jako że szkło ma być głównie do zdjęć dzieciaka i rodziny na powietrzu więc bardziej zależało mi na AF niż świetle).
Niestety od tygodnia pada więc tych najważniejszych wrażeń nie mogę opisać :sad:

PS: Moja piękniejsza połowa zaczęła w końcu trafiać z ostrością kiedy ma podpięte to szkło pod body a już traciłem nadzieję, że ja tego nauczę :razz:

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Cytat:
Przypuszczam, że ze światłem 2.8 taki canon urywa rękę :)

Nie jest tak źle. Jeżeli weźmie się pod uwagę zalety tego obiektywu (zwłaszcza świetną pracę na f/2.8 szczególnie w centrum kadru) to jakoś da się przeboleć masę zestawu, która szczególnie wpływa na nadgarstek, jeśli operuje się całością za pomocą jednej ręki. A jest to możliwe, bo sam często tak robię :smile:

Sunders 

haldeman napisał/a:
EF 70-200 f4L USM współpracuje na pewno lepiej z 500D niż z kitem

Zaciekawiłeś mnie-jak EF70-200f4L USM współpracuje z kitem :???:
haldeman napisał/a:
jest tu jeden minus, mianowicie waga

Pierwszy raz chyba ktoś wagę 70-200/4L podaje jako wadę-zawsze wydawało mi się, że to jedna z jego zalet :wink:
kueimu napisał/a:
chcę się skusić na to drugie

Warto na to się skusić za te dodatkowe 500pln :smile:

haldeman 
Uczestnik

Sunders napisał/a:
haldeman napisał/a:
EF 70-200 f4L USM współpracuje na pewno lepiej z 500D niż z kitem

Zaciekawiłeś mnie-jak EF70-200f4L USM współpracuje z kitem :???:

Oczywiście, zeżarło mi tekst, powinno być:
EF 70-200 f4L USM współpracuje na pewno lepiej z 500D, niż 500D z kitem

Sunders napisał/a:

haldeman napisał/a:
jest tu jeden minus, mianowicie waga

Pierwszy raz chyba ktoś wagę 70-200/4L podaje jako wadę-zawsze wydawało mi się, że to jedna z jego zalet :wink:

To po prostu moje prywatne pierwsze odczucie po przesiadce z 17-55 na 70-200. Jak kiedyś kupię 70-200 2.8 lub coś większego pewnie stwierdzę, że 70-200 4 to piórko :)

Sunders 

haldeman napisał/a:
To po prostu moje prywatne pierwsze odczucie po przesiadce z 17-55 na 70-200

Naprawdę te 60g robi Ci taką istotną różnicę :???: :zalamany:

Odpowiedz do tematu