Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 03 Mar, 2010 500D i jego współpraca z 70-200 oraz co wybrać.
Mam 500D z kitem IS, używam często nie mojego Canona 70-300 IS, niemniej mam możliwość zmiany obiektywu i byłabym bardziej przychylna do 70-200. I tu pytanie: Canon 70-200/4 spełni swoje zadanie, mimo braku światła 2.8? Czy może lepiej Sigme lub Tamrona 70-200/2.8? Niemniej jestem bardziej za Canonem L f4.0, głównie jeśli chodzi o cenę i moje potrzeby.
Nie pytaj się tylko kupuj. Będziesz zadowolona z obiektywu 70-200/4L Canona i to bardzo. Jak rozumiem potrzebowałaś potwierdzenia swojego wyboru no to go masz
wszystko zależy od przeznaczenia ale ja mimo wszystko brałbym 70-200 4f dla mnie jest to naprawdę świetny obiektyw i nawet gorsze światło nie powoduje zmiany mojego zdania
Mam 500D z kitem IS, używam często nie mojego Canona 70-300 IS
otóż to, C70-300 niestety nie mój i nie mogę z niego dożywotnio korzystać. a że mam możliwość kupienia własnego, a 70-300 z 70-200/4 dzieli w zasadzie 500 zł, to chcę się skusić na to drugie.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sob 06 Mar, 2010
kueimu napisał/a:
otóż to, C70-300 niestety nie mój i nie mogę z niego dożywotnio korzystać. a że mam możliwość kupienia własnego, a 70-300 z 70-200/4 dzieli w zasadzie 500 zł, to chcę się skusić na to drugie.
kueimu,
to jeżeli nie pasuję Ci tylko to, że jest nie twój to wypada się zastanowić czego bardziej Ci potrzeba tych 300mm na końcu, czy solidności i szybkości af-u eLi
EF 70-200 f4L USM współpracuje na pewno lepiej z 500D niż z kitem , sam mam go od kilku dni i jego solidność oraz bardzo dobry AF mogę już dziś potwierdzić, radzi sobie dużo lepiej niż kit nawet w zamkniętych pomieszczeniach przy sztucznym świetle, chociaż i jest tu jeden minus, mianowicie waga, odczuwa się na prawdę wyraźną różnice przy zestawieniu 70-200 z 500D a kit + 500D.Przypuszczam, że ze światłem 2.8 taki canon urywa rękę
Co prawda ja nigdy nie zastanawiałem się pomiędzy 70-300 IS a 70-200(u mnie to był tamron 70-200 2.8 ale jako że szkło ma być głównie do zdjęć dzieciaka i rodziny na powietrzu więc bardziej zależało mi na AF niż świetle).
Niestety od tygodnia pada więc tych najważniejszych wrażeń nie mogę opisać
PS: Moja piękniejsza połowa zaczęła w końcu trafiać z ostrością kiedy ma podpięte to szkło pod body a już traciłem nadzieję, że ja tego nauczę
Przypuszczam, że ze światłem 2.8 taki canon urywa rękę
Nie jest tak źle. Jeżeli weźmie się pod uwagę zalety tego obiektywu (zwłaszcza świetną pracę na f/2.8 szczególnie w centrum kadru) to jakoś da się przeboleć masę zestawu, która szczególnie wpływa na nadgarstek, jeśli operuje się całością za pomocą jednej ręki. A jest to możliwe, bo sam często tak robię
EF 70-200 f4L USM współpracuje na pewno lepiej z 500D niż z kitem
Zaciekawiłeś mnie-jak EF70-200f4L USM współpracuje z kitem
Oczywiście, zeżarło mi tekst, powinno być:
EF 70-200 f4L USM współpracuje na pewno lepiej z 500D, niż 500D z kitem
Sunders napisał/a:
haldeman napisał/a:
jest tu jeden minus, mianowicie waga
Pierwszy raz chyba ktoś wagę 70-200/4L podaje jako wadę-zawsze wydawało mi się, że to jedna z jego zalet
To po prostu moje prywatne pierwsze odczucie po przesiadce z 17-55 na 70-200. Jak kiedyś kupię 70-200 2.8 lub coś większego pewnie stwierdzę, że 70-200 4 to piórko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9