Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: goltar
Czw 27 Sty, 2011
Opowiesci z "dreszczykiem" dotyczace Wirtualnego P
Autor Wiadomość
Nikitaa 
Rozmowny

Wysłany: Wto 25 Sty, 2011   Opowiesci z "dreszczykiem" dotyczace Wirtualnego P

Witam Was serdecznie i zapraszam na trzy opowiesci z przyslowiowym dreszczykiem :wink: ...wszystkie postacie sa autentyczne a fabula oparta na realnych faktach(wypowiedziach) jakie mialy miejsce :neutral:

Opowiesc z dreszczykiem nr1

edmun napisał/a:
a ja nie rozumiem skąd nagle takie udziwnienia jak komentarze do czyiś ocen (nie komentarze do zdjęć, ale ocen)

a coz w tym zlego ze wywiazuje sie merytoryczna dyskusja scisle zwiazana z tematem :?:
gdzie jest napisane w regulaminie WP ze nie wolno komentowac ocen :?:

edmun napisał/a:
moderatora proszę o usunięcie śmieci i pozostawienie tego jak zawsze było:

chociazby to ze edmun okreslil wypowiedzi innych jako smieci daje nam wiele do myslenia o jego kulturze i "dobrych" manierach konwersacji .... :roll:

A teraz tak jak ma tu byc wedle "nakazu" edmun-a

edmun napisał/a:

Autor zdjęcia, numer, zdjęcie
-----

Głosujący
Głosuje na:
x - dlatego a dlatego
y - dlatego a dlatego nie
z - to mi się podoba ale oddałem głos na x

A nie jakieś (...........................) ?! :!: :!:

Krzyk edmun-a jest wyrazisty i soczysty o czym swiadczy ilosc wykrzyknikow , po prostu ma byc tak jak on sobie zyczy :shock: ....hmm ....i co dzieje sie po chwili w XV PW edmnu wraz z mnichem zaczynaja sobie pogawedke na tematy rozniste w ogole nie zwiazane z ocena prac :mrgreen: edmun do mnicha i vice versa :mrgreen: ...Panowie az zapomnieli zaglosowac :grin: , a co ze sztywnymi regulami edmun-a ktore wykrzyczal przed chwila :?: :shock: ...no jak to co ....hmm.... one przeciez maja dotyczyc innych a nie jego :shock:

...moral opowiesci niech pozostanie subiektywna ocena forumowiczow , ja przedstawilam jedynie fakty ...smutne fakty :neutral:

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Krotka opowiesc z dreszczykiem nr2

mnich napisał/a:
Czy dozwolone jest połączenie 3 zdjęć w jedną pracę?

Sluszne pytanie ponieważ w regulaminie XV WP w punkcie 3 jest napisane
goltar napisał/a:

Regulamin pleneru:
3. 17.01.2011 temat będzie ponownie otwarty i do 23.01.2011 każdy może wstawić jedno zdjęcie.

Nie widze na forum odpowiedzi na Twoje pytanie, wiec kto i kiedy wydal oficjalne pozwolenie na prezentacje w WP prac w innej formie niz jedno zdjecie :?:
moronica napisał/a:
9. tu mam ciezki orzech do zgryzienia gdyz podczas gdy kazde z ujec cos w sobie ma to uwazam, ze autor troche oszukuje przemycajac tu 4 fotografie zamiast jednej

Nie chciałabym być zle zrozumiana ale na czterech foto można zupełnie inaczej ujac i przedstawic temat niż tylko na jednym zdjeciu, jestem jak najbardziej „za” wprowadzeniem takiej innowacji, tylko jeżeli otrzymales pozytywna odpowiedz to dlaczego o możliwości wystawiania kolazu ze zdjec lub innych form i konfiguracji wiedza tylko nieliczni a reszta jest ograniczona do 1 zdjecia :?: :evil:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opowiesci z dreszczykiem nr3

MC napisał/a:
(…..) czemu koleżanka Nikitaa,

Nie przypominam sobie abym była Twoja „kolezanka” i raczej wolalabym abys się tak do mnie nie zwracal . Kolezenstwo to odczucie pozytywne i zwiazane z akceptacja innej osoby a Twój stosunek do mojej osoby jest zgola inny , wiec daruj sobie ta zlosliwa ironie nazywając mnie „kolezanka”
MC napisał/a:
(…..) czemu koleżanka Nikitaa, zrobiła takie zdjęcie a nie inne i czemu prawie nikt nie jest w stanie zrozumieć jego przekazu bez kilku stron wyjaśnień.

Nie wiem czy trafnym jest powoływanie się na innych forumowiczow przedstawiając ich jako osoby malo roztropne(delikatnie mowiac) potrzebujące az kilku stron moich wyjaśnień, Twoja wypowiedz moze byc obrazliwa dla wielu forumowiczow, no chyba ze reprezentujesz tu jakas grupe ludzi potrzebujących kilkustronicowych wyjaśnień do rzeczy banalnie prostych :?:

Monastor napisał/a:
17. Nie wiem czy mam patrzeć na samo zdjęcie, czy może na zdjęcie i awatar jako jedną kompozycję. Jest tak krzywe, że wygląda jakby zostało właśnie kopnięte przez postać z obrazka.

Brawo , brawo gratuluje swietnego poczucia humoru , ciekawa jestem czy ten sam "krytyk" drwiacy z mojej pracy ocenilby w ten sam cyniczny sposob prace na przyklad forumowiczki moronica porownujac jej zdjecie (lub jego czesc) do „babelków” z jej awataru. :roll:

Puenta do opowiesci nr3 :idea:

Czy naprawde oceniając prace w WP tak trudno zachowywac się wobec innych osob w sposób kulturalny bez złośliwości , drwiny, sarkazmu…itp…?

Jeżeli nadal ktos twierdzi ze ocena prac w WP nie ma nic wspolnego z ich autorem i anonimowosc jest zbedna to….hmmm… …. wypada tylko pogratulowac dobrego samopoczucia :neutral:

Serdecznie pozdrawiam wszystkich Nikita

PS. Uprzejmie proszę moderatorow i adminow o nie zamykanie tego tematu , w koncu forum to miejsce do dyskusji a jeżeli ktos lamie zasady i nie potrafi się w kulturalny sposób wypowiadac to sa inne formy „ostudzenia” a nie zamykanie tematu. Nikogo w tym poscie nie obrazam , jedynie w sposób wywazony komentuje fakty czyli wypowiedzi innych które w jakis sposób sa związane z moja osoba lub dotycza WP

Reklama

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Wto 25 Sty, 2011   

Szanowna Pani Nikitaa!
W internecie jest coś takiego jak zwyczaj - szczególnie na forach związanych z uprawianiem pewnego hobby, a forum.optyczne.pl z całą pewnością się do niego zalicza.
Normalnym jest, iż osoby prowadzące dyskusję nie zwracają się do siebie per "pan/pani" tylko "kolega/koleżanka".
Jeśli jednak Szanowna Pani czuje się obrażona to najmocniej przepraszam i nie będę się zwracał inaczej niż "Szanowna Pani". Poza tym chciałbym się dowiedzieć czemu Szanowna Pani uważa, iż jestem do Szanownej Pani negatywnie nastawiony. Moje stwierdzenie zacytowane przez Szanowną Panią wyrażało nadzieję, iż XV Wirtualny Plener nie stanie się areną przepychanek pomiędzy Szanowną Panią a częścią forumowiczów. Poniekąd stało się temu zadość, albowiem Szanowna Pani była uprzejma stosowny wątek założyć...

Odnosząc się do analizy kolejnego cytatu pragnę zauważyć, iż Szanowna Pani także odnosi się do "wielu forumowiczów". Należy zatem przyjąć, iż w/w stwierdzenie Szanownej Pani jest, delikatnie mówiąc, mało roztropne.
Z wyrazami szacunku dla Szanownej Pani,
MC

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

Szanowna Pani łaskawa będzie przeczytać jeszcze raz temat aktualnego pleneru, w szczególności zwracając uwagę na post użytkownika sklsk. Tak ten z pytaniem do mnie i Edmuna.
Regulamin nie zabrania łączenia kilku prac w jedną.

To wszystko co mam dzis do napisania.

skasowany
[Usunięty]

Cyrk...
Proponuję zamknąć :P

Nikitaa 
Rozmowny

MC napisał/a:
Szanowna Pani Nikitaa!

wystarczy zamiast "kolezanki" zwrot forumowiczka co zreszta stosujesz
MC napisał/a:
częścią forumowiczów

jak widac nie uzywasz tu formy -----czescia kolezanek i kolegow tylko czescia forumowiczow
Caly Twoj post jest proba wyszydzenia mojej osoby i przedstawienia jako zmanierowanej ktora ma wielkie mniemanie o sobie a taka jak juz tu wielu wie nie jestem , nie bede wdawala sie w polemike z Toba bo Twoje nastawienie jest ...hmmm......no comment

pozdrawiam Nikita

Usjwo 
Optyczny

Ruslan napisał/a:
Cyrk...
Proponuję zamknąć :P

Nie psuj zabawy :razz:

Monastor 
Optyczny

Wysłany: Wto 25 Sty, 2011   Re: Opowiesci z "dreszczykiem" dotyczace Wirtualne

Nikitaa napisał/a:
Witam Was serdecznie (...)

Dzień dobry :)

Nikitaa napisał/a:

...moral opowiesci niech pozostanie subiektywna ocena forumowiczow , ja przedstawilam jedynie fakty ...smutne fakty :neutral:

Po prostu świat nie jest na Ciebie gotowy ;-)

Ad2.
Było jakiś czas temu mówione, że dozwolona jest dowolna ingerencja w zdjęcia. Jedyne ryzyko to brak głosów ze strony purystów. Nikt nikomu nie zabrania wstawić kolażu. Forma pleneru jest na tyle luźna, że jeśli ktoś nie wpadł przedstawienie w ten sposób zestawu zdjęć, to może mieć pretensje tylko do siebie. To tylko głupia zabawa, od której nic nie zależy, a walczysz jakby chodziło o czyjeś życie.

Ad3.
Wszyscy tu jesteśmy koleżankami lub kolegami. Wypowiadanie się o kimś w formie "forumowicz", "forumowiczka" brzmi dla mnie podobnie mówienie do ludzi per "obywatel"

Cytat:
Czy naprawde oceniając prace w WP tak trudno zachowywac się wobec innych osob w sposób kulturalny bez złośliwości , drwiny, sarkazmu…itp…?

Nie jest trudno. Udaje mi się to w 99,99% przypadków :-)

Cytat:
Jeżeli nadal ktos twierdzi ze ocena prac w WP nie ma nic wspolnego z ich autorem i anonimowosc jest zbedna to….hmmm… …. wypada tylko pogratulowac dobrego samopoczucia :neutral:

:lol:
To nie przez nick zbiera obywatelka słabe oceny, tylko przez poziom jaki obywatelka prezentuje. Sprawę pogarszają pseudoartystyczne wywody i zawiłe teorie wygłaszane w obronie zdjęć, które bronić powinny się same.

Gdyby obywatelka choć połowę czasu poświęconego na naskrobanie tego elaboratu wykorzystała na fotografowanie, zyskałaby obywatelka po tysiąckroć więcej. Coraz częściej mam wrażenie, że chodzi obywatelce tylko o zrobienie bałaganu.

Usjwo 
Optyczny

Nikitaa zaloz drugie kont i wstawiaj dwa zdjecia, tylko tym drugim kontem nie rob halasu jak tym pierwszym.

sklsk 
Rozmowny

nawet nie che mi się całości czytać, więc się tylko wypowiem, bo troszeczkę przyczyniłem się do tego co zapanowało w wątku.

podczas przeglądania zdjęć zaintrygowały mnie 2 zdjęcia, miałem co do nich pytanie, ale już poza dyskusją oceniającą fotki. wyszła w trakcie więc przepraszam.

Nikitaa - dajemy zdjęcia do oceny, oceniamy, czas na wolną dyskusję mamy przecież już po głosowaniu. jeśli ktoś nie zrozumiał przesłania Twojego zdjęcia, to trudno musisz tak jak każdy się z tym liczyć i przyjąć to. nie wklejać poprawiane, tłumaczyć o co chodziło itd. jeśli nie jesteś w stanie zaakceptować zasad, ocen czy krytyki to może nie warto brać udziału w tej zabawie. doszukiwanie się spisków też jest chyba troszeczkę na wyrost i tym bardziej nam przykro, bo nie mamy wtedy o czym rozmawiać czy dyskutować.

nie widzę też powodu zakładania wątku z żalami

komor 
Moderator

Nikitaa, ponieważ rzadko komentuję zdjęcia i prawdopodobnie Twojego nie komentowałem (choć głowy nie dam) to mam nadzieję, że nie zostanę zaszufladkowany jako złośliwiec. Dlatego uwierz mi, że jednak coś w tym jest, co piszą inni, że jesteś trochę przewrażliwiona na punkcie krytyki.
Mnie też czasem wnerwia, jak ktoś napisze coś krytycznego lub wręcz złośliwego o moim zdjęciu, ale ograniczam się do kopnięcia biurka i mruknięcia pod nosem paru ciepłych słów pod adresem delikwenta. :) Niestety w większości wypadków delikwent ma rację a jedyne co mógłbym mu zarzucić to brak wystarczającej delikatności w formułowaniu oceny, ale w końcu to nie o nasze ego chodzi, ale o fotografie. Trudno, żeby każdy swoją ocenę zaczynał od klauzuli, że nie ocenia osoby tylko pracę itd., itp. dlatego należy przywyknąć do suchej formy oceny.
Czy nowi dostają w tyłek bardziej niż stali bywalcy? Pewnie że tak, nawet jak koledzy napiszą co innego. Ale to wynika z ludzkiej psychiki, z tego, że z niektórymi osobami jesteśmy zżyci, spotykamy się w realu lub przynajmniej mocno korespondujemy mailowo lub komunikatorami. Raczej nie ma w tym celowej złośliwości, bo nowemu trzeba dokopać.
Znoś krytykę z godnością, to wyciągniesz z niej pozytywne wnioski, a za jakiś czas oceny będą lepsze.
Zaś co do „koleżanek”, „forumowiczek”, to na forach internetowych są to formy powszechnie używane i akceptowane, podobnie jak fakt, że rozmawiamy „na Ty”, pomimo, że być może Ty masz lat 50 a ja 13, lub odwrotnie. Oczywiście pisanie/mówienie „na Ty” nie zwalnia nas od odpowiedniej kultury wypowiedzi.

jaad75 
Klub Pierdzieli

komor napisał/a:
Czy nowi dostają w tyłek bardziej niż stali bywalcy? Pewnie że tak, nawet jak koledzy napiszą co innego.
Chyba żartujesz?

Usjwo 
Optyczny

jaad75 napisał/a:
komor napisał/a:
Czy nowi dostają w tyłek bardziej niż stali bywalcy? Pewnie że tak, nawet jak koledzy napiszą co innego.
Chyba żartujesz?

stali bywalcy wiedza czego nie wstawiac zeby nie dostac w tylek na optycznych :razz:

jaad75 
Klub Pierdzieli

Usjwo, a czego nie wstawiać?... :smile:

Monastor 
Optyczny

jaad75 napisał/a:
Usjwo, a czego nie wstawiać?... :smile:

Na pewno nie można wstawiać przezroczystych obrazków jako zdjęć. Goltar tego nie rozumie :sad:

kasiakaaz 
Optyczny
wciąż jasnozielona

Pomogła: 15 razy

Monastor napisał/a:
Na pewno nie można wstawiać przezroczystych obrazków jako zdjęć. Goltar tego nie rozumie

A mógłbyś byś niezrozumiałym Artystą.... :sad:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi