Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Dobrze, że zdecydowali się na ten dokręcany uchwyt. W E-PL1 i E-PL2 sprawdzał się dobrze. W E-PL3 z niego zrezygnowali, a teraz mamy wielki come back i to z opcją wyboru Szkoda, że nie powrócili do lampy błyskowej z 1 i 2. Jak dla mnie nie wniesiono nic takiego, dla czego bym miał pozbyć się "starej, dobrej" E-PL1 i kupić ten model.
Czy wiecie dlaczego nazwano go 5, a nie 4 czyli shi?
fatman, D4 nie jest adresowany do japońskiej "młodzieży"
TS [Usunięty]
Wysłany: Sob 08 Gru, 2012
Wojmistrz napisał/a:
Jak dla mnie nie wniesiono nic takiego, dla czego bym miał pozbyć się "starej, dobrej" E-PL1 i kupić ten model.
Gdybym miał E-PL1 to też nie wiem czy bym zmieniał. Ale używałem jedynki i muszę przyznać, że ten model jest lepszy pod niemal każdym względem, w stopniu co najmniej zauważalnym. Lepsze obrazowanie (nie tylko raw, także jpg), szybszy autofokus, metalowa zamiast plastikowej obudowa, wygodniejsza obsługa (kółko, więcej programowalnych przycisków), estetyczniejszy wygląd (linia korpusu, kształt przycisków). Na minus zaliczam tylko brak wbudowanej lampy.
Właściwie to w tej chwili najciekawszy aparat m4/3 bez wizjera (GX1 wygrywa ergonomią, ale przegrywa obrazkiem, podobnie E-P3). Wróżę mu długą obecność na rynku...
Ciekaw jestem porównania tego Pena z Panasem G5. Panasonic wydaję się być sprzętem bardziej zaawansowanym niż Olek a mimo to jest nawet tańszy od niego...
Ciekaw jestem porównania tego Pena z Panasem G5. Panasonic wydaję się być sprzętem bardziej zaawansowanym niż Olek a mimo to jest nawet tańszy od niego...
Panas ma bardziej zaawansowana puszke, Olek - matryce
Nie wiem, czy to wina GF1, czy 20 1.7, ale af w takim zestawieniu jest dość wolny - tzn. coś pomiędzy zwykłym af, a usm czy innym ultradźwiękowym ustrojstwem.
cube007 napisał/a:
Panas ma bardziej zaawansowana puszke, Olek - matryce
Hmm, no GH3 ma faktycznie, ale czy ten bez wizjera?
Co do Olka, OMD jest wg. mnie bardziej niż ciekawy, a AF to zdaje się szybszy niż w wypasionych lustrach.
TS [Usunięty]
Wysłany: Wto 11 Gru, 2012
Ja bym porównywał E-PL5 z GX1... Co do G5, to przy obecnej cenie nie warto, tyle samo kosztuje starszy GH2 (matryca podobna).
muzyk napisał/a:
Nie wiem, czy to wina GF1, czy 20 1.7, ale af w takim zestawieniu jest dość wolny
Z różnych testów wynika, że to wina jednego i drugiego. Olek 17/1.8 jest szybszy nawet na tych starszych korpusach, a na nowych całkiem błyskawiczny.
Trzeba zważyć na jedno w trzech najnowszych modelach E-PM2, E-PL5 i O-MD jest zupełnie inna matryca niz w poprzednikach. Daje o wiele więcej niż matryce w starszych PEN-ach.
Tak teraz porównuję Epl5 zEpm2 i mam pytanie. Czy te droższy epl-5 różni się od tańszego epm-2 tylko obracanym wyświetlaczem i możliwością wymieniania gripu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 13