Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jak pisałem jestem amatorem, ale generalnie do robienia zdjęć.
Lubię robić portrety a z racji, że posiadam dzieci oraz moi bliscy
chciałbym uwiecznić te kilka chwil, które bardzo szybko mijają.
Lubie też fotografować macro np: pszczoły, kwiatki blablabla,
ale wyczytałem mądrości internetowe, że do macro
to D700 nie jest dobrym pomysłem.
Zastanawiam się czy będę w stanie opanować/wykorzystać możliwości urządzenia.
Czy będę znów zawiedziony prześwietlaniem zdjęć przez ADL jak to było z D90.
Mówiłem z kilkoma użytkownikami jedni chwalą a inni ganią i trochę skołowany jestem
Z LV nie udało mi się skorzystać to pewnie mi nie potrzebny, chociaż guzik w D300S ładnie wygląda. ;D
Do macru używałem HELIOS -44M-6 MC F2 58MM + pierścienie za parę groszy
Próbowałem pierścienie odwrotnego mocowania do Nikkora 50/1.8 i 35/1.8,
ale nie pasuje mi to zupełnie. Jak to amator.
Próbowałem tez macro z Nikkora 28-85/3.5 i takie jakieś...
Teraz mam niby Tamrona z macro, ale na razie nic nie lata.
Jak się popatrzy na niektóre obrazki w sieci to czuje się niedosyt mocny
jak się coś samemu zrobi.
Widziałem go FJ oj duży on jest duży, ale Pan nie dał pomacać bo licznik bije.
A wiesz jak to jest z daniem potrzymać, dałbyś
Co niektórzy prędzej by kobietę pozwolili potrzymać niż swoje cacko.
Na poważnie to wyczytałem w mądrym internecie, że format DX "idzie do lamusa"
i wracamy powoli do FX i tak szukam wytłumaczenia przed samym sobą że potrzebuję FXa.
Jakiś czas temu uparłem się na jaśniejszego zooma po chciałem kupić Tamrona 17-50/2.8, ale w końcu wybrałem 28-75/2.8.
Oglądałem foty oczywiście w necie i powiem szczerze coś jest w tych fotach z FX są inne, tzn z D700 akurat znalazłem
Na poważnie to wyczytałem w mądrym internecie, że format DX "idzie do lamusa"
i wracamy powoli do FX i tak szukam wytłumaczenia przed samym sobą że potrzebuję FXa.
Tak, widać to dobitnie po ostatnich premierach tzw. "tanich pełnych klatek"
A optyka jaka tania, sam miód normalnie...
I Sony zrobiło kompakt...
Jak masz chęć to po prostu kup i spróbuj, zamiast czekać na aprobatę i klepanie po plechach na tym czy innym forum.
Widziałem go FJ oj duży on jest duży, ale Pan nie dał pomacać bo licznik bije.
A wiesz jak to jest z daniem potrzymać, dałbyś
Co niektórzy prędzej by kobietę pozwolili potrzymać niż swoje cacko.
tyle że ja jestem innowierca i poganin, bo mam sony
i daję czasem potrzymać;-)
Ja kupiłem za podobną cenę z przebiegiem 85K. Śmiga aż miło - oprócz gum zero problemów. Duży piksel powoduje, że szkiełka dostały skrzydeł. Na D300 musiałem swoją 50-kę domykać o dwie działki mocniej dla uzyskania tej samej ostrości. No i do DXa nie ma niczego porównywalnego do 24/1.4 - bierz D700 i zbieraj na szkiełko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,65 sekundy. Zapytań do SQL: 14