Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 12 Wrz, 2013 Jaki wybrać aparat mam kilka typów
Witam
Jestem nowy i chcę z tego miejsca pozdrowić wszystkich.
Od kilku tygodni szukam aparatu , nie stać mnie na kupno drogich aparatów więc szukam w rozsądnej cenie na użytek domowy. Moje zdjęcia to zazwyczaj są na robione na rybach , zdjęcie z rybką i do wody. Czasami jak jest naprawdę piękny zachód słońca to też lubię sobie zrobić zdjęcie . Przygotowałem małą tabelę w Exelu z wybranymi aparatami , może mi pomożecie się zdecydować jaki wybrać lub jakiś własny typ.
Nie potrafię wstawić pliku ani zdjęcia
Aparat cena matryca procesor Swiatłosiła Ogniskowa obiektywu Migawka auto
SONY DSC-WX60 610 1/2.3 cala, Exmor R CMOS, 4:3 BIONZ f/3.3 - 6.3 4.5 – 36 mm 4 s - 1/1600 s
Sony DSCW730 410 1/2.3 cala, Super HAD CCD, 4:3 BIONZ f/3.3 - 6.3 4.5 – 36 mm 2 s - 1/1600 s
BENQ G1 620 1/2.3 cala CMOS, 4:3, Panasonic f/1.8 - 4.9 4.3 - 19.8 mm 1/2000 s - 2 s
NIKON COOLPIX S6300 450 1/2.3-cala BSI CMOS, 4:3 EXPEED C2 f/3.2 - 5.8 4.5 - 45 mm 1 s - 1/2000 s
SAMSUNG WB700 285 1/2.33 cala, CCD, 4:3 f/3.2 – 5.8 4.0 – 72.0 mm 1/8 - 1/1200 s,
SAMSUNG ST66 380 1/2.3 cala, CCD, 4:3 f/3.5 – 5.9 4.9 – 24.5 mm 1/8 s - 1/1200 s
CANON SX150 IS 410 1/2.3 cala, CCD, 4:3, DIGIC IV z technologią iSAPS f/3.4 - 5.6 5.0 - 60.0 mm 1 s - 1/2500 s
OLYMPUS VG-160 320 1/2.3 cala, Live CCD f/2.8 - 6.5 4.7 - 23.5 mm 1/2 - 1/2000 s,
Olympus VR-340 320 1/2.3 cala, Live CCD, 4:3 f/3.0 - 5.7 4.2 - 42.0 mm 1/2 - 1/2000 s,
Olympus VH-520 610 1/2.3 cala, CMOS, 4:3 TruePic V f/3.3 - 6.1 4.6 - 46.0 mm 1/4 - 1/2000 s,
Możesz jakoś uzasadnić swój wybór ?
Dodam , jeszcze że mam takie szczęście że często fotki muszę robić po zachodzie słońca więc
Dobrze by było jak by miał jasny obiektyw.
Jak mam być szczery - za te pienbiądze trudno coś wybrać z sensownym obrazowaniem - tym bardziej że nie podajesz jaki zakres zooma cię interesuje, no i nie wziąłeś pod uwagę kilku marek jak Fujifilm, Casio, nikon, pentax , panasonic. Zwłaszcza Fuji i Panasonic mogą mieć dla ciebie ciekawą propozycję.
Jak chcesz mieć jasny obiektyw - nie spodziewaj się długiegoo zooma raczej taki 3-5x.
I dobrze - długie nie sa najlepsze optycznie. Warto wybrać coś o nieco większej matrycy - np.4/3. Im większa matryca - tym mniej szumów , większy zakres czułości i ostrzejsze obrazki.
Brałem pod uwagę inne marki ale im bardziej się zagłębiam w temat tym mam większy mętlik w głowie. http://www.optyczne.pl/po...=1701&add4=1669
Co powiecie na taki wybór ?
A co jeszcze mnie nurtuje to jak fotkę z aparatu wysłać na FB będąc nap. na rybach ?
Widziałem , że nie które posiadają wi-fi więc to też by mnie zadowoliło takie rozwiązanie.
Potem jeszcze widziałem specjalne karty z wi-fi ale są za drogie jak dla mnie.
I kolejna sprawa to statyw do aparatu , czy coś wybrać z alle.. ? czy coś polecacie. Zapomniałem jeszcze , że często na rybkach jestem sam i zawsze mam problem jak zdążyć w 10 sek z karpiem nap. 20 kg do ustawienia się do zdjęcia ? widziałem ze też nie które modele mają wykrywanie uśmiechu więc to też na dobrą sprawę załatwiło mój problem.Spotkałem też gościa który miał gruszkę pompowaną i podkładał ją pod kolano i ciśnienie powietrza za pomocą wężyka wyzwalało spust migawki , są inne rozwiązania oprócz tych co wymieniłem ???
[ Dodano: Nie 15 Wrz, 2013 22:32 ]
Nikt nie doradzi ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13