Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
wiecie co... spodziewałem się czegoś lepszego... w stosunku do sigmy 50mm f/1.4 to ten obiektyw wymięka w każdym punkcie - poza rozdzielczością w centrum (choć sigma i tak jest baardzo dobra). Nie mam argumentu który przekonałby mnie żeby kupić to szkło... zwłaszcza gdy różnica w cenie to 50% więcej niż sigma... trochę żal...
już pierwsza przykładowa fotka razi nieostrością...chyba nawet wam ustawianie ostrości sprawiało problem... jakoś nie przekonał mnie niczym ten obiektyw
Miałem przyjemność osobiście oglądać to cacko, na zdjęciach z testu tego nie widać ale całkowicie metalowa konstrukcja, solidnośc jej wykonania, czy precyzja oznakowania pierścieni - robią wrażenie
Ostatnio zmieniony przez goltar Czw 28 Sie, 2008, w całości zmieniany 1 raz
Jakość wykonania tego szkła rzuca na kolana, obiektyw długowieczny. Ja tam mogę mu wybaczyć niedociągnięcia, fajnie coś takiego mieć w swojej kolekcji. Chociaż kupiłbym go dopiero, jak już zebrałbym całą szklarnię, którą chcę mieć. Czyli zapewne nigdy go nie kupię
Ciekawe, jak wypadły by w testach Limitety Pentaxa (31, 43, 77) zwłaszcza 77 cieszy się jakimś "nabożnym" szcunkiem użytkowników. Często mówi się, że to kwintesencja tegoż systemu i argument dlaczego warto w niego wejść. Czy istnieje jakaś szansa na te testy?
Właśnie ten "nabożny" szacunek użytkowników tego systemu do swoich produktów trochę mnie do testów zniechęca...
Przejmujesz się opiniami fanatyków? Najwyżej sobie pomielą językami na forum. Będzie niezły ubaw jak zaczną się czepiać jakimkolwiek słowom krytyki. Lubię takie "rydzykowe" ględzenie fanatyków, śmiech to zdrowie
Opinie zawierające sformułowania: porażający, powalający, legendarny itd omijam szerokim łukiem. Nadają się raczej do monosystemowych forów dla fanatyków.
Witajcie
A jak by wypadl inny manualny Zeiss? Mam na mysli moj tez 1,4 /50mm ale w wersji do mocowania Contax/Yashica, mam przejsciowke do Canona robi super zdjecia i kosztowal z 500 zl jako uzywany... produkcja gdzies sprzed moze 10-15 lat ale ma juz wersje T na soczewce (czerwona literka)...
pozdrawiam wszystkich i prosze bez docinek osobistych jak juz widze powyzej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 13