Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pią 14 Lis, 2008 E-bay kontra Allegro czyli uważaj jak kupujesz.......
ot taka mnie naszła refleksja
szukałem gripa canona , mialem co prawda ściągać ze znanego , paskudnego, kapitalistycznego kraju ... , ale na e-bay trafiłem phottix'a za śmieszne pieniądze, a że nigdy nie kupowałem z hk, to pomyslałem sobie , a dlaczego nie? albo stracę, albo zyskam
zamysł po ostatnim wskazany, bo chyba każdy zdaje sobie sprawę z ewentualnej jakości, gwarancji .......................
ale cóż , spróbujmy
krisv740, oj panie panie polski klient jeszcze nie nauczyl sie szanowac pieniedzy i woli kupic drozej byle w polsce. jak kupilem auto (nowe z salonu) w niemczech bo wyszlo mnie 20% taniej. ciuchy do lazenia po gorach w usa bo taniej, buty meindla i plecak deutera, w niemczech bo tez sporo taniej.klient glosuje portfelem i poki tacy zdziercy maja klientow poty tacy beda istniec na naszym rynku.
krisv740 [Usunięty]
Wysłany: Pią 14 Lis, 2008
piotrmkg, wiesz panie,panie, ale to jest po prostu śmieszne
przecież e-bay.pl jest tak samo dostepny jak alledrogo
ja większośc sprzetu mam z za wody..... , ale to jest kwestia nie tylko ceny.
znajomy kupil dwie "piątki" i zaoszczędził w stosunku do ceny w polsce około 3000 (na dwóch) . ja optowałem w tym momencie za zakupem w polsce, bo gwarancja "bezproblemowa".
ale już przy różnicy 45% - no to sorry winnetou
przecież e-bay.pl jest tak samo dostepny jak alledrogo
tak ale wiekszosc odstrasza ze towar bedzie szedl z HK, DE, USA. a tu skarbowka moze sie przyczepic a tu urzad celny, a ja ukrywam dochody po co mi to tacy sa polacy
ps. ebay.pl sie zwija z polski wiec najprawdopodobniej od przyszlego roku juz go nie bedzie.
Miałem ten luksus, że nie musiałem kupować na e-bay czy też po prostu w zagranicznym sklepie z wysyłką. Aparat Został kupiony na miejscu potem po prostu przywieziony po uprzednim sprawdzeniu czy działa dobrze. Trudno się odstraszyć w momencie gdy Sprzęt - po cenie polskiej ~4300 - kupuje się za niecałe 3000.
Nawet patrząc na dzisiejsze kursy ($=2,95 PLN) kupno takiego 70-200 VR w Stanach (1629$ w adoramie) to około 4800 PLN, a polska cena (w/g Cyfrowe.pl) to 5999.
Nie od dziś wiadomo, że elektronika w Polsce kosztuje za dużo. Każdy orze jak może więc i kombinuje jak tu wyjść na swoje. Przy kupnie czegoś do około 2-2,5 K mogę się szarpnąć na zakup w Polsce - choćby na raty. Powyżej już by było to zbieranie latami, lub życie na serkach topionych, żeby mieć na spłatę raty.
Ja myslę że w dużym stopniu grają tutaj niezdrowe przyzwyczajenia Polaków bo o ile na allegro jest masa aukcji to na ebay'u PL nie ma prawie nic ciekawego mimo że np wystawianie tam jest dużo tańsze - dodatkowo wszystko allegro "zrzyna" z Ebay'a (np nową wyszukiwarkę z podpowiedziami, dodanie ostatnio nicku w rogu itd detale ale...) a tam jest taniej ale że się ludzie przyzwyczaili to co mamy tam kupować?
piotrmkg, - ale jak to nie będzie ebay'.pl? To jak jestem w PL i jestem na polskim ebay'u zarejestrowany to jak mam np kupować z USA?
Thorn, nie bedzie polskiej wersji ebay. konto jest miedzynarodowe, ja zakladalem jak byl ebay tylko USA, a moge logowac sie wszedzie (DE, PL, UK), po likwidacji dalej bedziesz mogl kupowac z USA.
Thorn, widac sa lepsze i gorsze miejsca na rejestracje. ja sie rejestrowalem w USA i jeszcze nigdy nie mialem problemu z logowaniem sie na lokalnych oddzialach ebay'a.
krisv740 [Usunięty]
Wysłany: Pią 14 Lis, 2008
Thorn, piotr ma rację
ja też rejestrowałem sie w usa i tam mam adres dostawy /na e-bay możesz mieć parę adresów dostaw/
Nie wiem kiedy się rejestrowaliście bo ja jak już był Ebay.pl i jak chciałem się zarejestrować na Ebay.com to po wybraniu kraju na PL automatycznie przenosiło mnie na Ebay.pl...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,74 sekundy. Zapytań do SQL: 14