Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 11 Sie, 2009 Amatorskimi korpusami można robić bardzo dobre zdjęcia ?
Temat wydzielony z dyskusji na temat amatorskich body Sony. goltar
Niewidzialna ręka niewidzialną ręką, ale klient kupuje skuszony marketingowym bełkotem, a później wywiązują się takie dialogi:
- o, co tam masz na fotelu?
- aaa, to... stara alfa...
- o, setuchna... klasyk... no i jak Ci się sprawuje?
- jak mi trochę kasy wpadnie, to ją sprzedaje i kupie coś nikona albo canona
- a nie lepiej zainwestować w obiektyw?
- to już nic nie da - słaba jakość zdjęć, męczę się z nią na meczach...
Dialog autentyk, sprzed dwóch tygodni może. Dalej nie nagabywałem na Sony.
Swoją drogą chciałbym zobaczyć na optycznych test nowego kita Sony.
Ostatnio zmieniony przez goltar Wto 11 Sie, 2009, w całości zmieniany 1 raz
No nie wiem.
Już mówiłem - oglądałem trochę zdjęć robionych niskimi alfami z kitowym obiektywem i jak dla mnie najsłabszym elementem jest tu ...obiektyw.
a100 do jakiś rewelacji też nie należy - w warunkach słabego oświetlenia nie poratujesz się wyższym iso, a kit ciemny, jak to kit.
Niewidzialna ręka niewidzialną ręką, ale klient kupuje skuszony marketingowym bełkotem, a później wywiązują się takie dialogi:
- o, co tam masz na fotelu?
- aaa, to... stara alfa...
- o, setuchna... klasyk... no i jak Ci się sprawuje?
- jak mi trochę kasy wpadnie, to ją sprzedaje i kupie coś nikona albo canona
- a nie lepiej zainwestować w obiektyw?
- to już nic nie da - słaba jakość zdjęć, męczę się z nią na meczach...
Dialog autentyk, sprzed dwóch tygodni może. Dalej nie nagabywałem na Sony.
Szczerze mówiąc, jak by gość dokupił jasny obiektyw to mógłby spokojnie robić zdjęcia na meczach. Poza tym co znaczy, że się męczy. Może po prostu nie wie jak robić takie zdjęcia. Jeśli chcesz robić profesjonalne zdjęcia z wydarzeń sportowych to lepiej kupić A700. Część osób przyzna mi racje - i hope so:P
A100 - 350 to lustra amatorskie i jeśli ktoś kupił jedną z nich nie powinien oczekiwać zdjęć podobnych do tych robionych przez ludzi z profesjonalnym sprzętem.
Ten dialog nic nie wnosi.
Wracając do niewidzialnej ręki rynku to czemu SONY nie reklamuje A700 - jedynie wspomniał o niej przed premierą i chwilę po. Co do osiągów to MC może się wypowiedzieć.
Ja mogę namówić osobę do kupna A100 - 350. Właściwie każdy kupi to co uzna za słuszne:D mnie tam się moja Alfa sprawuje dobrze:)
eśli chcesz robić profesjonalne zdjęcia z wydarzeń sportowych to lepiej kupić A700
Przyzna rację, ale a700 to inny czas i inna cena. Ale w momencie gdy kupował swoją alfetę to już pewnie był dostępny Canon 400d. Do tych zastosowań nieporównywalnie lepszy wybór, a to przecież też amatorska puszka. Niestety, jak się kiedyś miało Minoltę (i się było zadowolonym) to łatwiej się nabrać na sonowskie sztuczki.
Cytat:
A100 - 350 to lustra amatorskie i jeśli ktoś kupił jedną z nich nie powinien oczekiwać zdjęć podobnych do tych robionych przez ludzi z profesjonalnym sprzętem.
Ten dialog nic nie wnosi
Natomiast powyższą wypowiedź można rozumieć jako:
Amatorskim lustrem sony nie zrobisz dobrego zdjęcia - widziały gały co brały i teraz się bracie kiś.
Ciekawe, że jednak amatorskimi korpusami można robić bardzo dobre zdjęcia.
A czy dialog nic nie wnosi? Wnosi, bo część osób uświadomionych przez Sony za pomocą alf 100-350 po prostu zmienia system. Tanio przyszło - tanio (i bez żalu) pójdzie. Zmiany systemu są zupełnie naturalne i dotyczy to także Canona, Nikona, Pentaxa, Olympusa, etc... dlaczego ma nie dotyczyć Sony? Co to? Pakt z diabłem się podpisuje, że jak raz masz Sony to już nic innego mieć nie możesz i nic innego spodobać się nie może? Bez żartów.....
Zmiana systemu w klasie amatorskiej jest bardzo częsta. W końcu, olbrzymia większość posiadaczy takich aparatów dysponuje jedynie podstawowym obiektywem.
Każdym modelem lustrzanki można robić doskonałe zdjęcia. Trzeba tylko umieć.
Zmienić aparat jest znacznie łatwiej niż nauczyć się fotografować.
Prawda, ale akurat przy tych konkretnych zastosowaniach i takim budżecie komplet z Sony był jednym z gorszych rozwiązań. edmun napisał o kiepskim AFie, ja dorzucam nieużyteczne iso powyżej 400, do tego na prawdę lichy obiektyw kitowy...
Oczywiście, że zmiana systemu to nic złego. Jednakże, jak by chciał to i A100 dało by się zrobić dobre zdjęcia.
Wracając do mojej wypowiedzi - lekka nadinterpretacja - amatorską puszką da się zrobić wiele dobrych zdjęć, ale puszka to nie wszystko, jak każdy wie. Choć trzeba pamiętać, że amatorski sprzęt nie zawsze dorówna temu z wyższej półki. Z drugiej strony stwierdzenie widziały gały co brały jest niezwykle trafione - dopiero w praniu wychodzi, że aparat ci nie odpowiada.
Każdym modelem lustrzanki można robić doskonałe zdjęcia. Trzeba tylko umieć.
Z Gdańska do Warszawy, można jechać BMW, Mercedesem albo maluchem, każdym autem się dojedzie jak się umie prowadzić, jednak w jakim czasie i jak bardzo człowiek przy tym się zmęczy?
Coś czuję nieudolny marketing, ludzi trzeba słuchać a nie wmawiać im że się mylą, ale może ja to idealista jestem.
Z mojej strony? W życiu... Czuję się urażony.
Raczej bym doradził wymianę optyki. Ale w tym wypadku to wypadało by wymienić i optykę i puszkę, a w tej sytuacji czy zmieni się system czy nie to już ganz egal.
Marketing marketingiem - ale ludzie uważają, że w media czy w Saturnie lub innym sklepie electro wytłumaczą im czym się rożni jedna puszka od drugiej -także ludzie pytają się innych użytkowników danego systemu - w sumie jeszcze nie miałem styczności z osobą która by była użytkownikiem nowych dzieci SONY.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 16