forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - apart do sklepu internetowego do 1500 zl moze byc uzywany

zarik - Wto 02 Lut, 2010
Temat postu: apart do sklepu internetowego do 1500 zl moze byc uzywany
Witam
Na początku powiem, że jestem całkowitym laikiem w sprawach fotografii, nie znam się na tym zupełnie, dlatego też jak nie jeden na tym forum proszę o pomoc:D Potrzebuje taniego aparatu do robienia zdjęc biżuterii w pudełku czy też pudle bezcieniowym... Aparat może byc używany (będzie robił tylko zdjęcia do w/w sklepu). Te 1500 zl ma byc wydane na cały zestaw tak wiec jak rozumem nie mam duzego pola manewru.. bardzo proszę o pomoc...

Baku - Sro 03 Lut, 2010

Myślę, że dobrze zrobisz kupując przyzwoity aparat kompaktowy. Do sklepu internetowego będzie aż nadto.
Za ok. 1500 zł masz Panasonica Lumixa DMC-LX3 i to nówkę. Jakość zdjęć na pewno Cię nie zawiedzie.
Namiot bezcieniowy za jakieś 100 zł też da się kupić.
Kwestia oświetlenia to już inny temat. Można to zrobić bardzo tanio i bardzo drogo, światłem stałym bądź błyskowym, ale to temat rzeka i jest poruszany w innej części forum.

Lustrzankę odradzam z tego względu, że przy tym budżecie jesteś skazany na obiektyw kitowy lub w najlepszym razie na coś w stylu Canon 1000D + 50/1.8.

O używanym sprzęcie się nie wypowiadam, bo dziś jest 40D z Tamronem 17-50 za 1500 zł a jutro go nie ma, lub jest za 2500...

zarik - Sro 03 Lut, 2010

wiec tak ja juz cale niby studio mam wraz z oswietleniem teraz chodzi tylko o aparat
h.s. - Sro 03 Lut, 2010

Już Ci odpowiedziałem na recenzja.pl , nic lepszego nie znajdziesz /z lustrzanek/. Kompakty i hybrydy również są warte rozpatrzenia, ale tylko te, które pozwalają na zastosowanie konwerterów, lub soczewek.