|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Sigma DP1 czy coś innego? Do 1000 PLN.
porto - Sro 10 Lut, 2010 Temat postu: Sigma DP1 czy coś innego? Do 1000 PLN. Szukam czegoś na codzień.Aparat który mógłbym mieć zawsze przy sobie.W drodze do pracy ,na zakupach czy w parku.
Założony budżet do 1000PLN.
Wydaje mi się że Sigma DP1 może być właściwym kandydatem.
Może macie jakieś sugestie.
lolas4 - Sro 10 Lut, 2010
Nie znam sie na aparatach tak jak niektorzy tutaj ale slyszalem, ze Panasonic Lumix DMC TZ7 jest w tym przedziale cenowym dosyc dobrym aparatem takim na codzien.
ksztynort - Sro 10 Lut, 2010
Chyba na tym forum czytałem, że Dp1 nie najlepiej sobie radzi z czerwonym, ale osobiście nie miałem styczności z tym aparatem, więc jak to w rzeczywistości wygląda niewiem. Podobno w DP1s ten "problem" został wyeliminowany. Pozdrawiam.
porto - Sro 10 Lut, 2010
Też o tym czytałem.Może to jednak nie jest taki duży mankament tym bardziej że Sigma DP1s kosztuje 1999 PLN.
compucar - Sro 10 Lut, 2010
jeżeli ma to być twój jedyny aparat, zdecydowanie odradzam. ten aparat ma same wady i tylko jedną zaletę.
choć są tacy, co go nie oddadzą za nic w świecie... chyba z uwagi na tą jedną zaletę właśnie.
Marian - Czw 11 Lut, 2010
Co tu dużo gadać, za te pieniądze nie znajdziesz na rynku aparatu o takiej jakości zdjęć. Jeśli jego parametry ci odpowiadają to wybór jest prosty.
Mam go i na razie żadna ze wzmiankowanych wad nie dała o sobie znać.
mavierk - Czw 11 Lut, 2010
jesli chodzi o czerwony, to kwestia gustu, jak dla mnie ma on w tym aparacie idealne wysycenie
No i jeśli uważasz, że 28mm to dla Ciebie idealna ogniskowa, to chyba nie ma nad czym się zastanawiac
porto - Pią 12 Lut, 2010
Zakupiłem Sigmę DP1s na niemieckim ebay.
W niedługim czasie postaram się wrzucić jakieś zdjęcia.
Marian - Pią 12 Lut, 2010
Ile kosztowała?
compucar - Pią 12 Lut, 2010
Marian napisał/a: | Co tu dużo gadać, za te pieniądze nie znajdziesz na rynku aparatu o takiej jakości zdjęć. Jeśli jego parametry ci odpowiadają to wybór jest prosty.
Mam go i na razie żadna ze wzmiankowanych wad nie dała o sobie znać. |
Ja również przymykam na nie oko.
porto - Nie 14 Lut, 2010
Marian napisał/a: | Ile kosztowała? |
249 euro.
Marian - Nie 14 Lut, 2010
Tanio. Nowa czy używana?
porto - Nie 14 Lut, 2010
Nowa.Razem z przesyłką wyszło 278 euro.
|
|