forum.optyczne.pl

Cyfrowe kompakty - Canon PowerShot S90 - test aparatu

RobertO - Pią 12 Lut, 2010
Temat postu: Canon PowerShot S90 - test aparatu
Ostatniego dnia listopada zaszłego roku, na łamach naszego serwisu opublikowaliśmy test Canona G11. W dniu jego premiery pojawił się również inny kompakt tego producenta, model PowerShot S90. Między innymi ze względu na posiadanie trybów manualnych oraz możliwość zapisu surowych plików, aparat ten wydał nam się na tyle interesujący, by sprawdzić dokładnie jego możliwości. Zapraszamy zatem do lektury testu Canona PowerShot S90.

http://www.optyczne.pl/in...rat&test_ap=120

tomekh - Sro 17 Lut, 2010

Bardzo fajny kieszonkowy aparat, naprawdę fajnie się nim fotografuje w praktyce - jasny obiektyw i naprawdę skuteczna (potwierdzam z autopsji) stabilizacja powodują że świetnie robi się zdjęcia z ręki w nocy, w pomieszczeniach itp bez lampy. Polecam amatorom małych aparatów, o dobrej jakości zdjęć i dużych możliwościach (oczywiście jeśli ktoś nie potrzebuje większego zoomu - wtedy S90 odpada).
Martin___ - Sro 17 Lut, 2010

Mnie rozczarował, bo myślałem, że to konkurencja dla LX3, a tu widać, że jest zauważalnie słabszy.
tomekh - Sro 17 Lut, 2010

No fakt - sądząc z innych testów obiektyw ma gorszy niż Leica w LX3 (choć testu na Optyczne nie było więc do końca porównywalne nie są), ale kupiłem ten aparat Mamie (S90) i naprawdę miło się nim fotografuje i zdjęcia wychodzą b. ładne, krótko mówiąc zakup udany.
latet - Pon 22 Lut, 2010

Gdyby miał kręcił filmiki 640x480 z częstotliwością 25pfs lub 50 fps to bym go kupił.
Dlaczego wszędzie tylko te cholerne 30fps? Okropnie to wygląda potem po konwersji do DVD PAL.

latet