|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - GPS do Canona 7D
globus - Pią 12 Lut, 2010 Temat postu: GPS do Canona 7D W jaki sposób mogę "zgeotagować" zdjęcia w Canonie 7D. O ile się orientuję nie ma takich przystawek GPS do aparatu jak mają Nikony. Proszę o dobrą i tanią radę. Tanią to znaczy taką która nie wymaga zakupu urządzenia za duże pieniądze (np.WFT-E5).
hijax_pl - Pią 12 Lut, 2010
Możesz kupić jakiegoś zewnętrznego dataloggera, np Mainnav 910s - koszt ok 130zł, pracuje samodzielnie - co 1s zapamiętuje lokację.
Później odpalasz program jakiś, np: GPicSync czy GeoSetter który zczyta dane z loggera i dopisze tagi exif do zdjęć.
Tutejszyn - Pon 15 Lut, 2010
Garść informacji w temacie już wcześniej przerabianym
http://forum.optyczne.pl/...?t=6106&start=0
Gość Niedzielny - Wto 16 Lut, 2010 Temat postu: GPS do Canona 7D
hijax_pl napisał/a: | Możesz kupić jakiegoś zewnętrznego dataloggera, np Mainnav 910s - koszt ok 130zł, pracuje samodzielnie - co 1s zapamiętuje lokację.
Później odpalasz program jakiś, np: GPicSync czy GeoSetter który zczyta dane z loggera i dopisze tagi exif do zdjęć. |
Jeżeli już mowa o Mainnav, to raczej 910d lub 950dm. Koszt znacznie wyższy niż 910s która jest odbiornikiem GPS z Bluetooth v.2.00-em bez funkcji dataloggera.
hijax_pl - Wto 16 Lut, 2010
Gość Niedzielny napisał/a: | Jeżeli już mowa o Mainnav, to raczej 910d lub 950dm. Koszt znacznie wyższy niż 910s która jest odbiornikiem GPS z Bluetooth v.2.00-em bez funkcji dataloggera. |
Oj tak -miałem na myśli 910d.
Sam mam 950dl i jestem zadowolony (z 910d - nie do końca byłem )
skasowany - Sro 17 Lut, 2010
globus, a masz zwykły odbiornik do wędrówek itp.? Jakiś Garmin czy coś w tym stylu?
|
|