| 

| 

|  | forum.optyczne.pl 
 |  |  Wolne tematy - PHOTOSHOP W SŁUŻBIE NAUCE:

kufel - Nie 14 Lut, 2010
 Temat postu: PHOTOSHOP W SŁUŻBIE NAUCE:
 chciałem podkleić sie pod jakiś istniejący już watek ale jako ze nie ma podobnego to zakładam nowy.

a co do tematu wątku : bardzo pomysłowe i jednocześnie bardzo przemawiające do wyobraźni , zobaczcie sami. : http://obczaj.net/pl/899629/
 Usjwo - Nie 14 Lut, 2010

Dobry pomysl i wykonanie. Szkoda ze tylko kilka zdjec, ale pewnie ciezko o zdjecia z tamtych czasow.
 Za nastepne 60 lat bedzie latwiej bo teraz zdjec powstaje na kilogramy. Tylko czy jeszcze ktos bedzie wtedy robil zdjecia?
 kasiakaaz - Nie 14 Lut, 2010

Świetne, niektóre mocne np. 6. Fantastyczny pomysł.
 skasowany - Nie 14 Lut, 2010

Ciekawe, tym bardziej, że miejsca znajome...
  Takie coś jest robione od dawna. W styczniu było coś podobnego w Warszawie i o Warszawie!
 http://www.swiatobrazu.pl...a_warszawa.html
 Byłem, widziałem, autorzy zrobili kawał dobrej roboty! Ogromnym plusem było to, że zdjęcia miały naprawdę duży rozmiar, a nie jakieś 20x30 cm...
 Misek - Nie 14 Lut, 2010

Na dwóch zdjęciach widać jakieś "balony" w kształcie walca. Co to jest??
 lupo57 - Nie 14 Lut, 2010

| Misek napisał/a: |  	  | Na dwóch zdjęciach widać jakieś "balony" w kształcie walca. Co to jest?? | 

sterowce
   mnich - Nie 14 Lut, 2010

Fany pomysł, szkoda że autor zdjęć z teraźniejszości nie zadbał o ich poprawne wykonanie.
 Tomasz_ - Nie 14 Lut, 2010

Kapitalne
  No to trzeba teraz wyszperac stare zdjecia:-) ghost - Nie 14 Lut, 2010

polecam  looking in the past na flickrze.
 Misek - Nie 14 Lut, 2010

ghost to zdjęcie można powinno mieć tytuł: Photoshop 0.1 beta
 kufel - Pon 15 Lut, 2010

a więc sam pomysl łączenia starego z nowym  innowacyjny nie jest
  choć przyznam ze chyba  nie widziałem wcześniej czegoś takiego.a jesli widziałem to widocznie nie zrobiło a na  mnie takiego wrażenia , zeby to zapamiętać   

kto wie ,moze  takich zdjęć jest więcej, tylko nie koniecznie są one w obiegu . pewnie na Łubiance  ich sporo ,wśród innych "ciekawych" rzeczy... 	  | Usjwo napisał/a: |  	  | Szkoda ze tylko kilka zdjec, ale pewnie ciężko o zdjecia z tamtych czasów. | 

o tak ,6 tez na  mnie zrobilo chyba największe wrażenie. 	  | kasiakaaz napisał/a: |  	  | Świetne, niektóre mocne np. 6. Fantastyczny pomysł. | 

Ruslan, zgadzam sie, z tym że koncepcja łączenia starego z nowym w ten sposób juz sama w sobie jest ciekawa, ale to co zalinkowalem to cos więcej, to nie tylko stare  plus nowe,bo poza miejscem pokazuje coś jeszcze , dlatego jak dla nie to chyba najciekawsze połączenie tego typu jakie do tej pory widziałem.

mnich, co masz  na myśli? jeśli kadry to pamiętaj ze autor musiał je dostosować do kadrów zdjec  tych sprzed kilkudziesięciu lat  a  nie odwrotnie 	  | mnich napisał/a: |  	  | szkoda że autor zdjęć z teraźniejszości nie zadbał o ich poprawne wykonanie. | 
  wiec tu raczej dużego wyboru co do kadrowania nie bylo  no chyba ze o cos  innego Ci chodzi   skasowany - Pon 15 Lut, 2010

| kufel napisał/a: |  	  | to co zalinkowalem to cos więcej, to nie tylko stare  plus nowe,bo poza miejscem pokazuje coś jeszcze | 

W 100% się z Tobą zgadzam. Wszystkie te zdjęcia z blokady Leningradu (i wiele bardziej drastycznych) widziałem już wcześniej, głównie w Muzeum Blokady Leningradu w Petersburgu, ale nie tylko, i może dlatego nie zrobiło to na mnie takiego wizualnego wrażenia, jak na osobach, które widziały te zdjęcia pierwszy raz...
 mnich - Pon 15 Lut, 2010

kufel, Saturacja, WB-- takie sprawy. Kadrem nie wiele można było manipulować.
 kufel - Pon 15 Lut, 2010

fakt, mogłoby by to lepiej wyglądać 	  | mnich napisał/a: |  	  | Saturacja, WB-- takie sprawy | 
  ale przyznam ze akurat w tym przypadku w  ogóle nie zwracałem na takie rzeczy  uwagi. Misek - Pon 15 Lut, 2010

| Misek napisał/a: |  	  | ghost to zdjęcie powinno mieć tytuł: Photoshop 0.1 beta | 

|  |