|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - PHOTOSHOP W SŁUŻBIE NAUCE:
kufel - Nie 14 Lut, 2010 Temat postu: PHOTOSHOP W SŁUŻBIE NAUCE: chciałem podkleić sie pod jakiś istniejący już watek ale jako ze nie ma podobnego to zakładam nowy.
a co do tematu wątku : bardzo pomysłowe i jednocześnie bardzo przemawiające do wyobraźni , zobaczcie sami. : http://obczaj.net/pl/899629/
Usjwo - Nie 14 Lut, 2010
Dobry pomysl i wykonanie. Szkoda ze tylko kilka zdjec, ale pewnie ciezko o zdjecia z tamtych czasow.
Za nastepne 60 lat bedzie latwiej bo teraz zdjec powstaje na kilogramy. Tylko czy jeszcze ktos bedzie wtedy robil zdjecia?
kasiakaaz - Nie 14 Lut, 2010
Świetne, niektóre mocne np. 6. Fantastyczny pomysł.
skasowany - Nie 14 Lut, 2010
Ciekawe, tym bardziej, że miejsca znajome... Takie coś jest robione od dawna.
W styczniu było coś podobnego w Warszawie i o Warszawie!
http://www.swiatobrazu.pl...a_warszawa.html
Byłem, widziałem, autorzy zrobili kawał dobrej roboty! Ogromnym plusem było to, że zdjęcia miały naprawdę duży rozmiar, a nie jakieś 20x30 cm...
Misek - Nie 14 Lut, 2010
Na dwóch zdjęciach widać jakieś "balony" w kształcie walca. Co to jest??
lupo57 - Nie 14 Lut, 2010
Misek napisał/a: | Na dwóch zdjęciach widać jakieś "balony" w kształcie walca. Co to jest?? |
sterowce
mnich - Nie 14 Lut, 2010
Fany pomysł, szkoda że autor zdjęć z teraźniejszości nie zadbał o ich poprawne wykonanie.
Tomasz_ - Nie 14 Lut, 2010
Kapitalne No to trzeba teraz wyszperac stare zdjecia:-)
ghost - Nie 14 Lut, 2010
polecam looking in the past na flickrze.
Misek - Nie 14 Lut, 2010
ghost to zdjęcie można powinno mieć tytuł: Photoshop 0.1 beta
kufel - Pon 15 Lut, 2010
a więc sam pomysl łączenia starego z nowym innowacyjny nie jest choć przyznam ze chyba nie widziałem wcześniej czegoś takiego.a jesli widziałem to widocznie nie zrobiło a na mnie takiego wrażenia , zeby to zapamiętać
Usjwo napisał/a: | Szkoda ze tylko kilka zdjec, ale pewnie ciężko o zdjecia z tamtych czasów. | kto wie ,moze takich zdjęć jest więcej, tylko nie koniecznie są one w obiegu . pewnie na Łubiance ich sporo ,wśród innych "ciekawych" rzeczy...
kasiakaaz napisał/a: | Świetne, niektóre mocne np. 6. Fantastyczny pomysł. | o tak ,6 tez na mnie zrobilo chyba największe wrażenie.
Ruslan, zgadzam sie, z tym że koncepcja łączenia starego z nowym w ten sposób juz sama w sobie jest ciekawa, ale to co zalinkowalem to cos więcej, to nie tylko stare plus nowe,bo poza miejscem pokazuje coś jeszcze , dlatego jak dla nie to chyba najciekawsze połączenie tego typu jakie do tej pory widziałem.
mnich napisał/a: | szkoda że autor zdjęć z teraźniejszości nie zadbał o ich poprawne wykonanie. | mnich, co masz na myśli? jeśli kadry to pamiętaj ze autor musiał je dostosować do kadrów zdjec tych sprzed kilkudziesięciu lat a nie odwrotnie wiec tu raczej dużego wyboru co do kadrowania nie bylo no chyba ze o cos innego Ci chodzi
skasowany - Pon 15 Lut, 2010
kufel napisał/a: | to co zalinkowalem to cos więcej, to nie tylko stare plus nowe,bo poza miejscem pokazuje coś jeszcze |
W 100% się z Tobą zgadzam. Wszystkie te zdjęcia z blokady Leningradu (i wiele bardziej drastycznych) widziałem już wcześniej, głównie w Muzeum Blokady Leningradu w Petersburgu, ale nie tylko, i może dlatego nie zrobiło to na mnie takiego wizualnego wrażenia, jak na osobach, które widziały te zdjęcia pierwszy raz...
mnich - Pon 15 Lut, 2010
kufel, Saturacja, WB-- takie sprawy. Kadrem nie wiele można było manipulować.
kufel - Pon 15 Lut, 2010
mnich napisał/a: | Saturacja, WB-- takie sprawy | fakt, mogłoby by to lepiej wyglądać ale przyznam ze akurat w tym przypadku w ogóle nie zwracałem na takie rzeczy uwagi.
Misek - Pon 15 Lut, 2010
Misek napisał/a: | ghost to zdjęcie powinno mieć tytuł: Photoshop 0.1 beta |
|
|