forum.optyczne.pl

Cyfrowe kompakty - Proszę o pomoc przy Sony W30

ardus81 - Sro 23 Maj, 2007
Temat postu: Proszę o pomoc przy Sony W30
Witam.
Jestem nieszczęśliwym posiadaczem aparatu Sony W30. Od samego początku mam z nim same problemy. Pierwszą usterką było głośne buczenie aparatu po zaledwie dwu miesięcznym użytkowaniu - serwis wykonał czyszczenie mechanizmu obiektywy. Drugą usterką było pokrętło tematyczne które samoczynnie zmieniało tryb pracy. Serwis wymienił to pokrętło na takie które rusza się we wszystkie strony. Ale to wszystko to nic. Najbardziej ubolewam nad jakością zdjęć, uważam iż są one nieostre, jakby zamglone.. Wykonałem prawie 3500 zdjęć z czego mogę z czystym sumienie powiedzieć, że może ok 50 z nich jest wyrażnych, ostrych. Reklamowałem na złą ostrość zdjęć aparat już dwa razy ale serwis twierdzi że wszystko jest wporządku.. Proszę o pomoc jak udowodnić serwisowi że aparat robi nieostre zdjęcia. Kupując ten aparat przeczytałem mnóstwo pozytywnych opini na jego temat a przedewszystkim chwalono dobrą jakość zdjęć i dobrą ostrość. Jak walczyć z serwisem? Do kogo się udać po pomoc (u rzecznika juz bylem i nic z tego). Czy może mnie ktoś pokierować do jakiegoś fachowca który by mógł wystawić opinię na temat zdjęć. Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc.
Pozdrawiam

eska - Sro 23 Maj, 2007

Jezeli niektore zdjecia wychodza ostre a inne nie, to troche dziwne. Jesli mozesz, zamiesc kilka przykladowyc fotek, ktore wg ciebie sa nieostre oraz te udane i daj linka na forum. Zdjecia koniecznie musza byc nieobrabiane i osiadac pelne exify.

konrad