forum.optyczne.pl

Inne akcesoria fotograficzne - OBUDOWA PODWODNA DO SONY A550

tecmax - Sro 10 Mar, 2010
Temat postu: OBUDOWA PODWODNA DO SONY A550
Cześć

Czy ma ktoś z szanownych użytkowników forum informacje na temat obudowy podwodnej do Sony A550 tzn.

Czy już jest w ofercie jakiegos producenta i gdzie takie info moge znaleźć.

Pzdr

zug - Sro 10 Mar, 2010

tecmax, np na stronie producenta Ikelite z tym ze widnieje informacja że nie jest jeszcze dostępna :roll:
Z tym że koszt takiej obudowy to kwota w granicach 5tyś PLN.
Można znaleźć coś tańszego np http://www.vobis.pl/ofert...zelny_hama.aspx :wink:

lupo57 - Sro 10 Mar, 2010

nie sądzę aby ta torba zdała egzamin pod wodą myślę że na 20m zalałaby się doszczętnie, tu lepiej sprawdzi się obudowa, tu nie ma półśrodków
Usjwo - Sro 10 Mar, 2010

lupo57 napisał/a:
myślę że na 20m zalałaby się doszczętnie, tu lepiej sprawdzi się obudowa, tu nie ma półśrodków

Myslisz ze tezmax chce schodzic na 20m :?: to chyba dosc gleboko :?:

jeśli nurkuje z akwalungiem to zapewne tak, nic w tym dziwnego, nie sądzę aby taka obudowa była mu potrzebna na basen
Usjwo - Sro 10 Mar, 2010

takie standardowe nurkowanie w akwalungu to chyba do 18m

no niekoniecznie :wink: , niemniej jednak ja zakładam ze autor wątku potrzebuje coś solidniejszego niż "opakowania foliowe"
pozdr

tecmax - Sro 10 Mar, 2010

no raczej półśrodki w postaci torby nie zdadzą egzaminu:):)

to ze koszty takiej obudowy są wysokie, na to jestem przygotowany:) a na tym sie nie skończy, niezbedne sa dodatkowe porty na obiektyw i konwertery, lampy podwodne itp.

18m to głebokość z podstawowymi uprawnieniami, a to juz dawno za mna:). Standardowe obudowy producentów takiego sprzętu np. Ikelite umożliwiaja szczelnośc do głębokości 40-60m.

ArtuRFR - Nie 09 Maj, 2010

przepraszam z gory za forumowa archeologie , ale zaintrygowala mnie ta torba jakies opinie ? pomysly ? [URL=http://www.hama.pl/portal/articleId*165763/action*2563]HAMA[/URL]

cena 400zl nie jest w sumie zaporowa , ale myslicie , ze to dziala ? powiedzmy na basenie na glebokosci do 3-4m albo nad woda .

chodzi mi o to , czy taka torba zda egzamin jako zabezpieczenie dla aparatu siedzac na lodce , albo w wodzie - powiedzmy dryfujac na desce i pstrykajac windsurfing albo wakeboard ?

byloby to genialne urozmaicenie , jednak jakos nie chcialbym utopic sobie aparatu :zalamany: , tzn jesli bym kupil to i tak bym sprawdzil higrometrem czy jest ok :P no ale na wydanie 400zl jak sie okaze to nic nie warte to mnie nie stac