|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Canon 30 D - Error 99 - ktoś wie o co chodzi ?
zmija5 - Czw 11 Mar, 2010 Temat postu: Canon 30 D - Error 99 - ktoś wie o co chodzi ? Witam wszystkich ,
Mam od 4 lat 30 D i często robię seryjne fotki , ostatnio podczas focenia po paru strzałach kończy się pstrykanie i wyskakuje : Error 99 ,wyłącz i włącz aparat , lub zmień baterie "- taki komunikat się ukazuje i muszę wyłączyć , co nie zawsze się udaje , a czasami muszę nacisnąć migawkę i wyłączam i włączam i wtedy znowu mogę kontynuować. Czasami po jednym strzale się blokuje . Próbowałem czyścić styki w gnieździe na baterie , zmieniałem karty pamięci ale nic to nie daje .Dzwoniłem do serwisu , ale nie chcą powiedzieć.
Czy ktoś z Was ma wiedzę na ten temat , czy mogę sam coś z tym zrobić ? Bardzo będę zobowiązany .
Z góry dziękuję i pozdrawiam
koniaczek - Czw 11 Mar, 2010
Nie mam canona ale wrzucilem Twoj problem w Googla i mi powiedzial, ze to moze byc problem zuzytej migawki (u Ciebie wyskakuje czesto przy serii).
Pozdrawiam
MaciekR42 - Sob 13 Mar, 2010
Sprawdź czy komunikat wyskakuje też przy innym obiektywie ,miałem taki problem kiedys i byla to wina szkła ,może byc jeszcze problem z karta pamieci,nie sadzę że to migawka-chociaz wykluczyc nie mozna
007areka - Sob 13 Mar, 2010
przyczyn moze byc wiele pokobinuj z roznymi kombinacjami sprzetu moze sie cos wyjasni ale obawiam sie ze ostateczna przyczyne okresli serwis...
john.can. - Nie 14 Mar, 2010
wyczysc styki w body i na szkle
|
|