|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy błyskowe i oświetlenie - phottix pt-04 a nissin di622
three_monkeys - Pią 19 Mar, 2010 Temat postu: phottix pt-04 a nissin di622 Witam Wszystkich, właśnie zakupiłem wyzwalacz radiowy pt-04 i miałem zamiar używać go między innymi z nissinem di622. Jak się okazało z nissinem nie działa. Czy wie ktoś może dlaczego i czy można jakość "obejść" ten problem? Prawdopodobnie chodzi o plastikową stopkę, która nie przenosi napięcia jeżeli tak co można zrobić? Co ciekawe sklep internetowy poinformował mnie że urządzenie będzie działało z nissinem di662. Prosiłbym o pomoc bo jeśli nie ma prostego rozwiązania problemu to będę zmuszony odesłać sprzęt i kupić coś innego.
komor - Pią 19 Mar, 2010
three_monkeys, poczytaj wątek o tym Nissinie, gdzie opisałem ten problem. Na końcu wątku są też opisane możliwe rozwiązania, choć niestety dla kanonierów chyba nadal go nie ma.
three_monkeys - Pią 19 Mar, 2010
Dzięki Komor, właśnie pamiętałem, że gdzieś to widziałem. Znajdę i poczytam.
komor - Pią 19 Mar, 2010
three_monkeys napisał/a: | Znajdę i poczytam. |
Nie ma co szukać – aktualnie jest czwarty od dołu na pierwszej stronie w tym dziale.
cra89 - Sob 20 Mar, 2010
Dla zapalencow jest metoda ;p
w 2 czesciach filmik pokazujacy jak wmontowac mini jacka w nissina
czesc 1
czesc 2
three_monkeys - Czw 15 Kwi, 2010
Dzięki Cra89 jestem już szczęśliwym posiadaczem nissina z wejściem PCI Wszystko odbyło się sprawnie i rzeczywiście działa ale gdybym miał robić taką przeróbkę drugi raz to chyba bym już się nie podjął. Pan na filmikach miał takie sprawne paluszki - trenował wcześniej ja wyciągnąłem lutownicę z szafy po latach. Najgorsze było złożyć lampę do kupy, nie wiem jak Chińczycy sobie z tym radzą. No i poczucie tracenia 2 letniej gwarancji:P. Została mi tez jedna śrubka i blaszka ale działa - to najważniejsze:).
komor - Pią 16 Kwi, 2010
three_monkeys, wejście PCI czy PC? Bo jak udało Ci się wcisnąć w tę lampę PCI to gratuluję, bo to dość szerokie złącze…
Tak czy owak gratuluję odwagi.
cra89 - Sob 17 Kwi, 2010
To gratuluje ze sie udalo
komor jak to pciex1 to juz latwiej bo nie tak duze to ;p
three_monkeys - Sob 24 Kwi, 2010
komor napisał/a: | three_monkeys, wejście PCI czy PC? Bo jak udało Ci się wcisnąć w tę lampę PCI to gratuluję, bo to dość szerokie złącze…
. |
I tak dobrze, że nie napisałem PCV
osa29osa - Pon 10 Maj, 2010
Witam, zamierzam kupić wyzwalacz Yongnuo RF-602. Czy Nissin di622 po tej przeróbce z filmików będzie działać jednakowo jak z Phottixem?
jaad75 - Pon 10 Maj, 2010
osa29osa napisał/a: | Czy Nissin di622 po tej przeróbce z filmików będzie działać jednakowo jak z Phottixem? | Ponoć powinien działać nawet bez przeróbek...
osa29osa - Sro 12 Maj, 2010
"Urządzenie współpracuje z:
Lampami błyskowymi:
(...)
z listy należy wykluczyć lampy firmy NISSIN"
w tej sytuacji zastanawiam się, czy opłaca mi się dołożyć do wyzwalacza Yongnuo.
[ Dodano: Pią 14 Maj, 2010 14:46 ]
RF-602 zamówiony. Za jakiś czas napisze czy działa z nissinem bez przeróbki
[ Dodano: Pon 17 Maj, 2010 11:18 ]
z przyjemnością muszę przyznać, że Yongnuo RF-602 działa z Nissinem Di622 bez przeróbki
three_monkeys - Pon 17 Maj, 2010
osa29osa napisał/a: |
z przyjemnością muszę przyznać, że Yongnuo RF-602 działa z Nissinem Di622 bez przeróbki |
Tym bardziej jestem załamany swoim wyborem...
komor - Wto 18 Maj, 2010
osa29osa, masz puszkę Canona?
osa29osa - Wto 18 Maj, 2010
nie, nikona d90
dżony - Sob 22 Maj, 2010
a to ma jakieś znaczenie?
mam zamiar kupić 50D i owego nissina bo tani , a chciałbym go odpalić radiowo i wygląda na to że można
ale jak C to nie? i czy wyzwalany wali pełną mocą czy nie?
komor - Nie 23 Maj, 2010
dżony, przeczytaj wątek o Nissinie Di622.
dżony - Wto 25 Maj, 2010
czytałem ... kiedyś
|
|