|
forum.optyczne.pl
|
 |
Warsztat foto, literatura, teoria, art - Lustrzanka a zdjęcia z projektora LED
dretan - Pią 19 Mar, 2010 Temat postu: Lustrzanka a zdjęcia z projektora LED Mili moi. Jakie ustawienia należy wprowadzić do aparatu i czy można aby poprawnie zrobiło zdjęcia obrazu wyświetlanego na ścianie przez projektor LED? Mogę zrobić i 400 zdjęć a i tak każde wychodzi albo z dużą ilością czerwonego bądź niebieskiego bądź jeszcze innego dziwnego koloru (załączona grafika). Nie ma znaczenia czy robię zdjęcia w dzień, w nocy, na migawce 1/1000 czy w automacie czy jeszcze z innymi ustawieniami. Jedynie w czarno-białym wygląda to sensownie jednak potrzebuję zdjęć kolorowych.
Coś z tym można spróbować zrobić czy po prostu tak "musi być"?
ghost - Pią 19 Mar, 2010
czas musisz dać wystarczająco długi.
dretan - Pią 19 Mar, 2010
Na kręcenie czasów w drugą stronę nie wystarczyło mi już cierpliwości a to rozwiązało CAŁKOWICIE problem.
Bardzo dziękuję za pomoc.
edmun - Sob 20 Mar, 2010
hmm trochę offtopic ale czy czasami nie masz podłączonego Xbox'a Premium do telewizora LG 32" ? dopiero co wczoraj 5 takich zestawów sobie powiesiłem i po godzinie uznałem że jednak PS3 po HDMI na tym LG wygląda 15x lepiej niż Xbox
Nie wiem czemu ale fifa2010 wygląda tak strasznie, jakby te HD było rozciągnięte z 200 pikseli. Muszę odszukać pudełko i znaleźć jaką wersję fify mam włożoną.
koniec offtopic
palindrom - Sob 20 Mar, 2010
edmun,
wiesz co mówią o Xboxie na forach dla graczy?
Jeżeli masz kasę, kupuj PS. Jeżeli nie masz kasy, zbieraj do PSa
edmun - Nie 21 Mar, 2010
wiem wiem... aż mi czasami żal tych ludzi co im Xbox'a sprzedaję
http://grrr.pl/2009/11/18...lo-uszkodzeniu/
http://gadzetomania.pl/20...xa-360-za-okno/
dretan - Nie 21 Mar, 2010
Dopiero Edmun teraz zakleiłem o co Tobie poszło Ja pisałem o projektorze LED a Ty pisałeś o LED jako TVku chyba?
Zdjęcia, które robiłem 450-tką to były zdjęcia robione ze ściany na które obraz rzucał projektor LED0wy HS200G. I pewno o tym menu LGkowym pisałeś myśląc, że to zrzut z TVka LG-ka? Tak teraz to zrozumiałem.
A wracając do klocka. 11.02.2009 3 kolegów kupiło sobie Xboxy. Aby było śmieszniej jeden w Carrefour drugi w Empik a trzeci w Avans i wszystko Arcade. Minął już rok i WSZYSTKIE 3 pochodzące z 3 różnych partii i różnych źródeł działają do dzisiaj. Nie miałem PS3 w związku z tym nie wypowiadam się. Mogę się wypowiadać tylko o tym co miałem w ręku a nie tym co kto gdzieś napisał. Zapewne gdyby padła jedna lub dwie bym psioczył ale nie padła więc na obecną chwilę mogę tylko polecać i polecać będę.
Odbiegając od tematu, który i tak odbiegł to z tymi Xboxami jest po czesci jak z tym HS200 - najwięcej to napisania mają Ci co nigdy go nie mieli. To tak jak z gazem w aucie iż największymi przeciwnikami są tez Ci co nigdy nie mieli instalacji gazowej.
Cieszę się szczęściem posiadaczy PS2,3 i przyszłej 4 a nawet 5 ale się cieszę także swoim szczęściem jako posiadacz klocka
edmun - Pon 22 Mar, 2010
ja tam paragonów nie potrzebuję, po prostu widzę ale Xboxów wraca na serwis i ile klientów płacze bo im Xbox porysował płytki (tak właściwie średnio 3/8 X'ów wraca a oryginalne gry po 220 zł można do śmieci wyrzucić)
p.s. nie odbiegamy od tematu ?
|
|