|   | 
								forum.optyczne.pl
  | 
								  | 

Warsztat foto, literatura, teoria, art - Książki z national geographic 

katherina - Wto 23 Mar, 2010 Temat postu: Książki z national geographic Witam wszystkich,

mam pytanie odnośnie książek z NG, oglądałam kilka wczoraj w empiku wydawały się bardzo konkretne i przystępne ale nie wiem na którą się zdecydować. Jestem amatorką, która potrzebuje książek tłumaczących wszystko od podstaw. Może coś polecicie?

Dużo tu czytałam o książkach Mroczka i S.Kollbyego czy nadają się tam kompletnych laików?

Pozdrawiam
												 Sunders - Wto 23 Mar, 2010
  Z NG polecam książki M.Freemana:

Lustrzanki cyfrowe.Poradnik eksperta.

Okiem fotografa.Sztuka komponowania i projektowania zdjęć cyfrowych.

Światło i oświetlenie w fotografii cyfrowej.

Z innych:

Ekspozycja bez tajemnic.-B.Peterson
												 FotoTomek - Sro 24 Mar, 2010 Temat postu: Re: Książki z national geographic
  	  | katherina napisał/a: | 	 		  | Dużo tu czytałam o książkach Mroczka i S.Kollbyego czy nadają się tam kompletnych laików? | 	  

Dla kompletnych laików jest "Książka o fotografowaniu dzieci" Mroczka. Tytuł oczywiście wskazuje na główny temat książki, ale początkujący fotoamator ma szanse się z niej dowiedzieć paru pożytecznych rzeczy o fotografii w ogóle. Dawno temu, bardzo dawno przeczytałem książkę "O fotografowaniu" i wydawała mi się wtedy bardzo zaawansowana, ale wtedy ja byłem bardzo początkujący    

| 

|