forum.optyczne.pl

Serwis sprzętu i usterki - Samsung S1070. dziwne plamy na zdjęciach ???

grzegorzdz72 - Wto 23 Mar, 2010
Temat postu: Samsung S1070. dziwne plamy na zdjęciach ???
Witam

W zeszłym roku zakupiłem moim córkom aparaty fot. SAMSUNG S1070. W jednym z nich od pewnego czasu na zdjęciach znajdują się dziwne plamy. Zauważyłem że im większy zoom tym plamy sa wyrazniejsze i jest ich wiecej. Przeczyscilem szkło obiektywu ale nie pomogło.
Czyzby brudna była matryca ? Aparat jest jeszcze na gwarancji do 9 czerwca 2010r. ktos moze wie skąd te plamy ???

lupo57 - Wto 23 Mar, 2010

to brud na matrycy, musi być coś nieszczelne
grzegorzdz72 - Wto 30 Mar, 2010

dzwoniłem na infolinie do SAMSUNGA i powiedziałem ze prawdopodobnie zabrudzona jest matryca na co dostałem odpowiedź, że zabrudzenie matrycy nie podlega gwarancji !!!!
Przecież aparat jest na tyle szczelny ze matryca nie powinna ulec zabrudzeniu tym bardziej ze dotychczas byl uzytkowany w mieszkaniu troszke na zewnątrz ale napewno nie w ekstremalnych warunkach. Proszę o odpowiedz czy faktycznie zabrudzenie matrycy nie podlega gwarancji czy mimo wszystko mam żądać naprawy gwarancyjnej ?

pozdrawiam i czekam na odpowiedź

MC - Wto 30 Mar, 2010

W lustrzankach faktycznie nie podlega.
Ale generalnie kompakty mimo niewymiennej optyki nie są jakieś super szczelne. To, że nie chcą zrobić tego w ramach gwarancji świadczy przede wszystkim o nich.

maziek - Wto 30 Mar, 2010

grzegorzdz72 napisał/a:
Proszę o odpowiedz czy faktycznie zabrudzenie matrycy nie podlega gwarancji czy mimo wszystko mam żądać naprawy gwarancyjnej ?
Przeczytaj warunki gwarancji - jeśli stoi tam, że czynności takie jak czyszczenie sprzętu (zwykle w jednym zdaniu z "wymianą baterii") nie podlegają - no to nie podlegają. Gwarancja jest podstawą.