forum.optyczne.pl

Edycja zdjęć cyfrowych i oprogramowanie - link w panoramie

tredan - Pon 29 Mar, 2010
Temat postu: link w panoramie
Jak wstawić link w panoramie sferycznej w celu przejścia do następnej z jakiegoś punktu?
Jestem początkujący i nie wiem jak to zrobić.
dziękuję za podpowiedzi.

zug - Sro 31 Mar, 2010

tredan, zobacz ten artykuł :arrow: "Tworzenie panoram sferycznych"
jest tam opisany cały proces począwszy od robienia zdjęć na obróbce i składaniu panoram kończąc :wink:

hijax_pl - Sro 31 Mar, 2010

tredan, poszukaj sobie po internecie narzędzi do tworzenia tzw "virtual tour". Złożyć panoramę to jedno - mieć przeglądarkę, która obsłuży takiego linka - to drugie. ;)
tredan - Pią 02 Kwi, 2010

zug napisał/a:
tredan, zobacz ten artykuł :arrow: "Tworzenie panoram sferycznych"
jest tam opisany cały proces począwszy od robienia zdjęć na obróbce i składaniu panoram kończąc :wink:

Dziękuję bardzo - ten artykuł jest mi znany - niestety o przechodzeniu z jednej panoramy w drugą (link) nie ma ani słowa.

[ Dodano: Pią 02 Kwi, 2010 15:15 ]
hijax_pl napisał/a:
tredan, poszukaj sobie po internecie narzędzi do tworzenia tzw "virtual tour". Złożyć panoramę to jedno - mieć przeglądarkę, która obsłuży takiego linka - to drugie. ;)

Panoramę widzi każda przeglądarka - chodzi mi o wstawienie linka pozwalającego przechodzić z jednej panoramy w drugą (klikając w jakiś punkt)
Dzięki za dobre chęci.

hijax_pl - Pią 02 Kwi, 2010

tredan napisał/a:
Panoramę widzi każda przeglądarka - chodzi mi o wstawienie linka pozwalającego przechodzić z jednej panoramy w drugą (klikając w jakiś punkt)
Dzięki za dobre chęci.

No chyba nie zrozumiałeś tego co napisałem :)

To może tak: http://www.easypano.com/Virtual-tour-software.html