|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Lustrzanka z wideo dla amatora
tadi - Pon 05 Kwi, 2010 Temat postu: Lustrzanka z wideo dla amatora poniewaz jakosc zdjec z mojego kompaktu mi nie odpowiada chcialbym zmienic na lustrzanke. szukam taniej lustrzanki z możliwoscia krecenia filmów. co jest godne polecenia?
dzieki za odp.
Strzała - Pon 05 Kwi, 2010
Jaka suma przeznaczona Szkło + puszka, czy tylko puszka
lupo57 - Pon 05 Kwi, 2010
canon 550D
tadi - Pon 05 Kwi, 2010
Strzała napisał/a: | Jaka suma przeznaczona Szkło + puszka, czy tylko puszka |
Jak najtanszy oczywiscie komplet gotowy od razu do uzycia.. czytalem troche o pentaxie kx, ale nie wiem czy to dobry wybór ??
hijax_pl - Pon 05 Kwi, 2010
tadi, k-x to dobry wybór
P_M_ - Pon 05 Kwi, 2010
1. Jak tanie?
2. Jaka jakosc filmow kolege interesuje?
Canon 550d to najlepsza opcja (fullhd 1080p 30fps). Pentax ma 720p, ale jest tanszy. Podobna jakosc oferuje nikon d5000 i dodatkowo uchylny ekran oraz dedykowany akumulator w zestawie (dla mnie wazne, bo to lzejsze i wygodniejsze rozwiazanie).
Canon 500d tez oferuje fullhd, ale tylko 1080p przy 20fps oraz 720p z 30fps.
Filmowanie najlepiej wypada w przypadku canona (jest AF) i raczej na canona 550d bym sie zdecydowal plus jakies dobre, ciche szkielko.
Skupilem sie na filmowaniu, bo obrazek wszystkie te zabawki generuja dobry (zawsza sa jakies niuanse) i z kazdego powinien byc zadowolony.
Sunders - Pon 05 Kwi, 2010
tadi napisał/a: | Jak najtanszy oczywiscie komplet gotowy od razu do uzycia.. |
Canon 1000d+canon 18-55IS+canon 55-250IS
bacruk - Pon 05 Kwi, 2010
Sunders napisał/a: | Canon 1000d | nie kręci filmów
Sunders - Pon 05 Kwi, 2010
bacruk napisał/a: | nie kręci filmów |
Nie doczytałem że ma kręcić W takim razie do zestawu trzeba wstawić 500d zamiast 1000d.
B o g d a n - Pon 05 Kwi, 2010
tadi napisał/a: | Jak najtanszy oczywiscie komplet gotowy od razu do uzycia.. |
Jeśli jedynym kreterium jest najniższa cena i kręcenie filmów, to w zasadzie nie ma o czym dyskutować.
Najtańszy jest bodaj Pentax k-x z obiektywem 18-55mm. Pozostaje wybrać kolor: czarny, biały, niebieski, czy czerwony, np. w tym sklepie fotograficznym od 1899 zł. gotowy do użycia po zakupie karty za np. 69 zł.
Raideur - Pon 12 Kwi, 2010
A moze do krecenia filmow bedzie lepsza kamerka?;)
Djwalkman - Pon 12 Kwi, 2010
Raideur napisał/a: | A moze do krecenia filmow bedzie lepsza kamerka?;) |
Co chcesz przez to powiedzieć?
Raideur - Pon 12 Kwi, 2010
tadi tadi napisał/a: | szukam taniej lustrzanki z możliwoscia krecenia filmów | wiec ja polecam do krecenia filmikow kamerke,i do tego kompakcik
|
|