|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Wybór plecaka na foto + laptop ? Ktoś zna ten typ - link ?
rajax - Czw 08 Kwi, 2010 Temat postu: Wybór plecaka na foto + laptop ? Ktoś zna ten typ - link ? Witam, poszukuję plecaka na sprzet foto, i przy okazji mógł by tam wejśc laptop.
Ogladałem wiele modeli, m.in. Lowepro które kosztują swoje, ale wiadomo, nie przemakaja itp..
Ale mam pytanie czy ktos zna ten model plecaka Delta SX2 :
http://www.allegro.pl/ite...aptop_15_4.html
Z fotek i opisu fajny, miejsce na foto, laptop i do tego pod spodem paski na statyw. Tylko jak jego jakośc i nie przemakalnośc, proszę o opinie ludzi którzy choc to widzieli na oczy.
jasiekcom - Czw 08 Kwi, 2010
rajax, odnośnie tego plecak mogę powiedzieć Ci tyle że ja go nie miałem ale z tego co wspomniał mi kolega to w niedługim czasie plecak z tej firmy szl… trafił zaczął się pruć, przecierać itd. miał bardzo duże problemy z gwarancją nie chcieli mu uznać wskazywali na przeładowywanie plecaka itp. wiec ja bym nie kupił. Co dl LowePro to fakt są drogie nawet chyba z drogie ale masz dożywotnia gwarancję, ciekawe patenty i rozwiania, materiał zamki plastiki itd. naprwde jest pierwsza klasa posiadam dwa plecaki tej marki jeden taki podręczny a drugi to już naprane duży wór do transportu foto i mimo ze nie kosztowały tanio to naprane jest to wyrób godny polecenia. Jak mam w nich sprzęt do za bardzo nie myślę czy mu cos się stanie czy nie przemoknie itd
rajax - Czw 08 Kwi, 2010
No tak podejrzewałem że będzie. Podjadę obejrze w realu to cos i zdecyduję. Dzięki.
jasiekcom - Czw 08 Kwi, 2010
Na targach w Łodzi widziałem całą ofert LowePro i było tam dość dużo plecaków które miały box foto i kieszeń na laptopa oraz inne drobne przedmioty trzeba by było wejść sobie na ich stronę zobaczyć który model Ci najlepiej odpowiada i sprawdzić sobie jak cenowo stoi na allegro. A ile masz max do wydania na ten plecak jeśli można wiedzieć ????????
Tranquilizer - Czw 08 Kwi, 2010
Ta DELTA SX2 wygląda na tanią imitacje Lowepro Fastpack 350.
rajax - Pią 09 Kwi, 2010
Witam. Ogladałem ta Deltę. Faktycznie to kopia Fatpacka 350. Ogólnie to jest w miarę dobrze uszyty, ale wolałem dołożyc 70 zł i kupiłem Lowerpro CompuDaypack.
Monastor - Sob 10 Kwi, 2010
Miał ktoś może do czynienia z naneu pro military alpha L? Też szukam plecaka na sprzęt i ten wydał mi się spoko.
skasowany - Sob 10 Kwi, 2010
Monastor, odpuść sobie, dobrze wygląda jak jest nowy...
lupo57 - Nie 11 Kwi, 2010
Monastor napisał/a: | Miał ktoś może do czynienia z naneu pro military alpha L? Też szukam plecaka na sprzęt i ten wydał mi się spoko. |
Monastor ja mam naneu pro military model bravo, jak byś chciał jakieś zdjęcia na priv to daj znać
pozdrawiam
Monastor - Nie 11 Kwi, 2010
Ruslan, on nie ma wyglądać, tylko mieścić lapka i sprzęt, włącznie z sigmą 100-300
Rozumiem, że szybko się wyciera... szkoda :/
Wygląda na to, że będę musiał zrezygnować z targania części sprzętu i kupić coś mniejszego.
hijax_pl - Nie 11 Kwi, 2010
Mam od ponad roku Naneu Sahara 271, jako że to był jedyny plecak mieszczący mojego lapka
Używam go nie tylko do targania sprzętu, ale jako plecaka - tak po prostu.
Nic się nie wyciera, wygląda nadal dobrze, więc jeśli inne są tak solidnie zrobione to IMHO... warto
hijax_pl, mógłbyś mi podesłać jakieś fotki tego plecaczka? Zwłaszcza założonego na plecach, wtedy najłatwiej ocenić rozmiar. Podoba mi się ten patent z rozciąganiem
przyłapany przez dr11
hijax_pl, spoko, nawet nie rzuca się w oczy. Jak mocowanie statywu? Trzyma czy lubi się poluzować?
Trzyma się mocno, a przypinałem 055XPROBa z 322RC2.
Ta tym zdjęciu powyżej jest akurat frotka ale karbonowa.
skasowany - Nie 11 Kwi, 2010
Monastor, a dlaczego np. nie TO ?
Ruslan, bo jest drogie, ogromne i brzydkie, a zamierzam to nosić codziennie
Monastor napisał/a: | jest brzydkie, a zamierzam to nosić codziennie |
Aaa! No to sorry...
Ruslan, tutaj bardziej piłbym do
Cytat: | jest (...) ogromne |
Nie chciałbym się przepychać z czymś takim w sali wykładowej
a stylistykę też ma grubo ciosaną ^^
Monastor, jak zwał tak zwał... Dla mnie najważniejsza jest wytrzymałość i praktyczność!
Bumber - Nie 12 Cze, 2011
hijax_pl, a czy Twój plecak (Naneu Sahara 271) zmieściłby się do luku bagażowego w samolocie?
hijax_pl - Nie 12 Cze, 2011
Tak. W sumie jest on ceryfikowany przez IATA choć do tych ryanairowskich testerów nie wejdzie gdy jest w pełni rozłożony...
Osobiście po prostu wyrzucam tego inserta i zostawiam go w domu. Tak na wszelki wypadek
Bumber - Nie 12 Cze, 2011
hijax_pl, insert, czyli to, w czym noszony jest aparat?
No tak, tylko że chciałbym zabrać aparat ze sobą
hijax_pl - Nie 12 Cze, 2011
Bumber, zależy czym latasz... na stronie Naneu masz wymiary dokładne - sprawdź z regulaminem przewoźnika.
Dlaczego wyjmuje ten wkład? Bo zwykle jak lecę to biorę dwa szkła, no max trzy i lampę. Wszystko ma własne pokrowce. Będąc tam na miejscu raczej nie biorę z sobą wszystkich klamotów. Z wkładem miałbym puste przebiegi
|
|