forum.optyczne.pl

Cyfrowe lustrzanki - MAM !!! Mam Eos 5D z firmowym EF 24-70/2.8L USM szklem

Allan - Nie 10 Cze, 2007
Temat postu: MAM !!! Mam Eos 5D z firmowym EF 24-70/2.8L USM szklem
Co wam bede mowil. Jezus-Maryja. Powiem wam w sekrecie ze czasem mam bardziej ochote polozyc sie z tym sprzetem do lozka niz z zona. Ale cicho-sza.:)
MM - Nie 10 Cze, 2007

A ja właśnie robiłem dzisiaj tym zestawem większość zdjęć na ślubie i jakoś z nim nie sypiam :lol:
Jest rewelacyjny, to fakt, ale jeszcze lepsze są bardzo jasne stałki. Z taką 35L jestem gotów pójść do łóżka :shock: :lol: :lol: :lol:

Allan - Nie 10 Cze, 2007

A ja dlatego kupilem 24-70 bo mam zamiar strzelic w staloogniskowy EF 50/1.2 ale to dranstwo chce wydusic ze mnie $1600 - musze jeszcze poczekac chwilke
MM - Nie 10 Cze, 2007

A ja dzisiaj sporo męczyłem tez 50/1.4 i 85/1.8, ale najbardziej mi brakowało zakresu 35mm i czegoś w okolicy 20mm. 35L to pewniak, a co do 20mm... , chyba będę jeszcze raz musiał pomacać Sigmę 20/1/8 bo Canon jest za cieńki w tym zakresie.
007areka - Nie 10 Cze, 2007

...oj chłopaki... :D
asp - Nie 10 Cze, 2007

MM napisał/a:
A ja dzisiaj sporo męczyłem tez 50/1.4 i 85/1.8...

Tak przy okazji spytam:
do czego mają największe zastosowanie- obiektywy które właśnie "męczyłeś" 8) ?

Arek - Nie 10 Cze, 2007

Allan, gratulujemy zakupu :)
unclehrum - Nie 10 Cze, 2007

Nooo Gratuluje zakupu to rzeczywiscie wypas sprzet. Ciesze sie z toba bo kilka dni temu rowniez zakupilem 5d ;) wiec ciesze sie podwojnie :]. ( teraz tylko splacenie zostalo :( ).

wujek

MM - Pon 11 Cze, 2007

Miło powitać kolejnego zadowolonego z zakupu 5D :D

Co do szkieł asp to zakładam je wtedy, kiedy potrzebuję takiej ogniskowej a jest po prostu bardzo ciemno. Nie ukrywam, że z racji braku szerokich jasnych stałek czasami robię inny typ kadrów niż bym chciał, ale od czego kreatywność fotografa :lol:

MC - Pon 11 Cze, 2007

Gratulacje, za taka kase to az grzech nie byc zadowolonym ;-)
vip321 - Sro 13 Cze, 2007

MM a ty z tymi stałkami biegasz na slubie i masz czas je tak szybko zmieniac ? czy biegasz powiedzmy z 50 i 85 ?
MM - Czw 14 Cze, 2007

Mam dwa body, więc sporo mogę improwizować. Ostatnio całą ceremonię zaślubiń (w sensie ślubowania i zakładania obrączek) opędziłem 85/1.8. Kościół był dość obszerny, ale za to dość ciemny. Troszkę się nabiegałem i wyszło. Ale brakuje mi szerokiego i jasnego kąta. Przy prawie 13 MPX to sobie można dużo kadrować bez straty jakości a jasnego szkła trudno nie docenić. W trakcie ceremonii kilka razy te szkła zmieniam, najwięcej z tym roboty mam na weselu. Wtedy to wszystko idzie do boju, nawet zenitar 16/2.8. Ludziom bardzo się podobają takie pokrzywione i szerokie kadry.
Teraz będzie ciekawostka... ostatnich kilka ślubów robiłem SAM. Nie było KAMERZYSTY :shock: Dojrzali ludzie wolą mieć tylko zdjęcia.
Mnie tam taka postawa niezmiernie cieszy :lol:

Allan - Pią 15 Cze, 2007

A mnie nie za bardzo cieszy bo mam tez video FX1 HD i to jest dla mnie zrodlo dochodow :(