forum.optyczne.pl

Lampy błyskowe i oświetlenie - Metz do canona

kerdm - Sro 13 Cze, 2007
Temat postu: Metz do canona
Witam!

Kupiłem Metz 45 MZ 4i. Chcę kupić canona 2OD, może 30D. Pstrykałem trochę z 350D. Lampa pracuje z aparatem w E-TTL, ale jak dołączę drugi palnik, to jest tylko TTL i generalnie nie działa. W sumie po to kupiłem dwupalnikową lampę, że z teko mież pożytek. A może robię coś nie tak? Dodatkowo słyszałem, że Metz nie nadaje się co cyfrówki, bo nie ma całkowitej synchronizacji. Ale za bardzo nie chce mi się w to wierzyć.

Proszę o pradę.

Karol

Allan - Pon 13 Sie, 2007

Tez slyszalem o tym problemie. Jesli mozesz jeszcze wymienic to ja bym jednak radzil Canon 580EX II - pracuje bez zarzutu a w sumie roznica w cenie nie taka wielka
kerdm - Pon 13 Sie, 2007

Za bardzo nie moge wymienic... szkoda. Bylem w serwisie Matza. Powiedzieli, ze ta lampa tak ma. Czyli... Mezt robi lampe dwupalnikowa, ktora pracuje mi z jednym palinikiem. Spytalem tez jaki jest sens produkcji czegos podobnego. Dowiedzialem sie ze wyzszy model dziala prawidlowo. No to wzialem zabawki i poszedlem...

Dodatkowo lampa przeswietla mi zdjecia...

Teraz kupilbym chyba canona... no coz...

Allan - Pon 13 Sie, 2007
Temat postu: Re: Metz do canona
kerdm napisał/a:
słyszałem, że Metz nie nadaje się co cyfrówki, bo nie ma całkowitej synchronizacji

Moze tu jest "pies pogrzebany" Jest jedna wersja Metza ktora jest specjalnie przeznaczona do cyfrowki (bardzo droga-$900) Jesli reklamuja ja jako Metz for digital to chyba wiedza ze inne maja problemy
http://www.bhphotovideo.c...ndle_Mount.html
Z tym ze ja nie radze, intuicja mowi mi ze nie..