|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - co wybrać.... pomocy ;-)
jachoo147 - Wto 27 Kwi, 2010 Temat postu: co wybrać.... pomocy ;-) Witam,
Jako, że jestem tu nowy chciałem Wszystkich przywitać...
A teraz do rzeczy...
W najbliższym czasie chciałbym kupić aparat cyfrowy, ale wogóle nie mam pojęcia jaki wybrać.
Do tej pory byłem posiadaczem Olympusa CAMEDIA C-4000 Zoom i pewnie nie byłoby tematu kupna nowego aparatu ,gdyby nie mały wypadek w którym Olek ucierpiał i koszty jego naprawy pewnie przewyższyłyby jego wartość!!!
Tu chciałem zaznaczyć , że byłem bardzo zadowolony ze zdjęć jakie można było zrobić tym aparatem i w zupełności mi wystarczał
Zastanawiałem się nad kupnem lustrzanki [np sony alfa 450], ale do końca nie jestem pewien czy wybrac lustrzanke czy pozostać przy jakimś kompakcie...
Aparatu używam do fotografi nazwałbym to rekraacyjnej [wakacje, imieniny, zdjęcia dziecka...] dużo z lampą błyskową w pomieszczeniu...
Raczej nie bawie się ustawieniami manualnymi i 90% zdjęć robie w trybie auto.
Od aparatu oczekuje chyba głównie dobrej jakości zdjęć [dużo wywołuje], może jakiegoś przyzwoitego zoom`u [żeby przybliżyć statek na morzu ], ale głównie ładnych zdjęć, długiego czasu pracy akumulatorków.
Dlatego prosze o Waszą pomoc i jakieś propozycje z ktorych mógłbym wybrać nowy aparat.
Aha... fundusze jakimi dysponuje to jakieś 2000-2500 pln {ale może być tańszy].
pozdrawiam
jachoo
Djwalkman - Wto 27 Kwi, 2010
Do celów rekreacyjnych polecam Canona G11
|
|