|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe kompakty - G7 czy S5
walbas - Sob 16 Cze, 2007 Temat postu: G7 czy S5 Aktualnie posiadam G5 z którego jestem bardzo zadowolony jeżeli chodzi o jakość zdjęć. Jedno mnie denerwuje iż jest bardzo wolny i mam wrażenie że juz pozostałem w tyle odnosnie wielu nowości.Aparat używam głównie do rejestracji wtrażen turystycznych w kraju jak i za granicą więc gabaryty nie mogą byc zbyt duże a obiektywy nie mogą stanowić zasadniczego bagazu.
Brakuje mi trochę większego zoom bo nie zawsze można podejść bliżej.Miałem zamiar wymienić go na G7 ale kiedy pojawia się S5 z gorącą stopką (używam 420 EX) to już mam dylemat bo S3 mnie nie interesował. Zwracam się szczególnie do posiadaczy G7 co o tym myślą w świetle nowego S5.
Karipu - Wto 19 Cze, 2007
Też chętnie przeczytałbym opinie ekspertów o tych aparatach, choć domyślam się, że na temat S5 to niewiele można się jeszcze dowiedzieć...
A tak w ogóle to wie ktoś, czy zgodnie z zapowiedziami można się spodziewać w lipcu S5 w sklepach?
glenton - Sob 01 Wrz, 2007
http://www.dpreview.com/ i tam szukaj odpowiedzi w testach S5 i G7. Ja mam G7 i zdjęcia + szybkość jest super. Lampy dedykowanej nie uzywam więc sie nie wypowiadam. Ale z moich doświadczeń wolałbym S3 niż S5. Dlaczego? Mniej szumów ma S3 a reszta taka sama ( no oprócz większego LCD i gorącej stopki).
|
|