forum.optyczne.pl

Inne akcesoria fotograficzne - zamiennik NP-E3

slonkaap - Wto 27 Kwi, 2010
Temat postu: zamiennik NP-E3
Witam serdecznie.Chcialbym zapytac jakich uzywacie akumulatorow do aparatow Canon 1D Mk II i podobnych.Jakie zamienniki sa godne polecenia.Pozdrawiam :?:
B o g d a n - Wto 27 Kwi, 2010

slonkaap napisał/a:
Chcialbym zapytac jakich uzywacie akumulatorow do aparatow Canon 1D Mk II i podobnych.
Oryginalnych. :wink:
candy - Wto 27 Kwi, 2010

slonkaap, przy takim sprzęcie nie ma chyba co oszczędzać na prądzie...bierz oryginały jak możesz
MasterB - Wto 27 Kwi, 2010

Ech, dajcie spokój... Z doświadczenia wiem że oryginalne nie różnią niczym od (lepszych) zamienników.
slonkaap, dotychczas miałem okazję używać zamiennika bp-511 firm hahnel oraz phottix. Jedne i drugie sprawują się bardzo dobrze.

slonkaap - Sro 28 Kwi, 2010

MasterB napisał/a:
Ech, dajcie spokój... Z doświadczenia wiem że oryginalne nie różnią niczym od (lepszych) zamienników.
slonkaap, dotychczas miałem okazję używać zamiennika bp-511 firm hahnel oraz phottix. Jedne i drugie sprawują się bardzo dobrze.

sZANOWNY KOLEGO ALE TEN AKUMULATOR NI JAKJ NIE PASUJE DO cANONA 1D MARK II

MasterB - Sro 28 Kwi, 2010

Ale nie krzycz... Zakładam że jak robią dobre zamienniki BP-511 to robią równie dobre zamienniki NP-E3. Technologia jest ta sama.
slonkaap - Czw 29 Kwi, 2010

NIe krzycze tylko uprzejmie zwrocilem uwage poniewaz z moich wiadomosci wynika ze tylko NP E3 pasuje do moje puchy.Ale dzieki za rade i pozdrawiam :lol:
Djwalkman - Czw 29 Kwi, 2010

Slonkaap radzę patrzeć, czy nie masz włączonego caps lock'a
candy - Czw 29 Kwi, 2010

slonkaap, wydaje mi się że MasterB podał BP-511 tylko jako przykład(oryginalna bateria-zamiennik),a nie że masz go sobie kupić

polatałem sobie trochę po necie poszukując wiadomości na temat zamienników NP-E3 i dużo ludzi narzekało na luzy-zamiennik wydaje się być minimalnie mniejszy(chodziło o chińskie zamienniki)

B o g d a n - Czw 29 Kwi, 2010

slonkaap, oryginał najtaniej możesz kupić już za 517 zł. w tu w cyfrowe.pl

Zamiennik Hähnel (HN-E3) kosztuje w sklepach internetowych od 269 do 299 zł.
Nie wiem, czy warto. :wink:

slonkaap - Nie 02 Maj, 2010

Dzieki wszystkim za odpowiedzi.
lancer - Nie 02 Maj, 2010

Poszukaj zamiennikow firmy bluemax nie wiem czy dostaniesz w Polsce ale jak więcej sztuk to opłaci Ci się zamówić z Niemiec od producenta. Używam i nie różnią się niczym od oryginałów.