|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - zamiennik NP-E3
slonkaap - Wto 27 Kwi, 2010 Temat postu: zamiennik NP-E3 Witam serdecznie.Chcialbym zapytac jakich uzywacie akumulatorow do aparatow Canon 1D Mk II i podobnych.Jakie zamienniki sa godne polecenia.Pozdrawiam
B o g d a n - Wto 27 Kwi, 2010
slonkaap napisał/a: | Chcialbym zapytac jakich uzywacie akumulatorow do aparatow Canon 1D Mk II i podobnych. | Oryginalnych.
candy - Wto 27 Kwi, 2010
slonkaap, przy takim sprzęcie nie ma chyba co oszczędzać na prądzie...bierz oryginały jak możesz
MasterB - Wto 27 Kwi, 2010
Ech, dajcie spokój... Z doświadczenia wiem że oryginalne nie różnią niczym od (lepszych) zamienników.
slonkaap, dotychczas miałem okazję używać zamiennika bp-511 firm hahnel oraz phottix. Jedne i drugie sprawują się bardzo dobrze.
slonkaap - Sro 28 Kwi, 2010
MasterB napisał/a: | Ech, dajcie spokój... Z doświadczenia wiem że oryginalne nie różnią niczym od (lepszych) zamienników.
slonkaap, dotychczas miałem okazję używać zamiennika bp-511 firm hahnel oraz phottix. Jedne i drugie sprawują się bardzo dobrze. |
sZANOWNY KOLEGO ALE TEN AKUMULATOR NI JAKJ NIE PASUJE DO cANONA 1D MARK II
MasterB - Sro 28 Kwi, 2010
Ale nie krzycz... Zakładam że jak robią dobre zamienniki BP-511 to robią równie dobre zamienniki NP-E3. Technologia jest ta sama.
slonkaap - Czw 29 Kwi, 2010
NIe krzycze tylko uprzejmie zwrocilem uwage poniewaz z moich wiadomosci wynika ze tylko NP E3 pasuje do moje puchy.Ale dzieki za rade i pozdrawiam
Djwalkman - Czw 29 Kwi, 2010
Slonkaap radzę patrzeć, czy nie masz włączonego caps lock'a
candy - Czw 29 Kwi, 2010
slonkaap, wydaje mi się że MasterB podał BP-511 tylko jako przykład(oryginalna bateria-zamiennik),a nie że masz go sobie kupić
polatałem sobie trochę po necie poszukując wiadomości na temat zamienników NP-E3 i dużo ludzi narzekało na luzy-zamiennik wydaje się być minimalnie mniejszy(chodziło o chińskie zamienniki)
B o g d a n - Czw 29 Kwi, 2010
slonkaap, oryginał najtaniej możesz kupić już za 517 zł. w tu w cyfrowe.pl
Zamiennik Hähnel (HN-E3) kosztuje w sklepach internetowych od 269 do 299 zł.
Nie wiem, czy warto.
slonkaap - Nie 02 Maj, 2010
Dzieki wszystkim za odpowiedzi.
lancer - Nie 02 Maj, 2010
Poszukaj zamiennikow firmy bluemax nie wiem czy dostaniesz w Polsce ale jak więcej sztuk to opłaci Ci się zamówić z Niemiec od producenta. Używam i nie różnią się niczym od oryginałów.
|
|