|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Aparat do 1200,-
keent - Wto 27 Kwi, 2010 Temat postu: Aparat do 1200,- Jako iż jest to mój pierwszy post na tym forum chciałbym Wszystkich przywitać!
Stanąłem przed wyborem swojego pierwszego aparatu, jednak nie chcę jakiejś taniej zabawki, tylko w miarę dobrego aparatu. Wiem, że za te pieniądze nie można mieć niczego ekstra, ale jednak coś się da kupić.
Wypatrzyłem na allegro kilka pozycji:
1. Samsung pro815 - ponąć dobry, ręczne makro i dobre szkło
2. Sony H10
3. No właśnie co jest godnego polecenia,
Aparat ma być wykorzystywany, głównie do fotografowania modeli, czyli małe elementy z bliska, ale również ma się sprawdzić na rodzinnych wypadach.
Prosiłbym o pomoc.
Dziękuje
Dominika - Sro 28 Kwi, 2010
Samsung to wykopalisko sprzed 5 lat i nawet wtedy nie zawojowal swiata a sony o ktorym myslisz to chyba jeden ze slabszych modeli firmy.
Do 1200 mozna znalezc cos lepszego. Jesli na alegro szukasz i uzywany to tym bardziej. Jesli najwazniejsza jakosc zdjec i nie boisz sie za z 2005 roku jak samsung to moze znajdziesz sony R1 w takiej cenie. Jesli cos mniejszego ale z mozliwosciami to linia G canona lub LX panaconica.
MC - Sro 28 Kwi, 2010
Sony WX1. Zaskoczył mnie bardzo ten aparat.
keent - Sro 28 Kwi, 2010
1200 to górna stawka, najlepiej coś do 1000. Rozmiary nie mają tu znaczenia, nawet bardziej preferowałbym większy z obiektywem ,,zewnętrznym"?
Born2Be3 - Sro 28 Kwi, 2010
Miałem również do wydania ok 1200zł, kupiłem Panasonic FZ38 i nie żałuje. Aparat kosi jak na kompakt.
|
|