|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Nikon D5000 po serwisie
Giergow - Czw 29 Kwi, 2010 Temat postu: Nikon D5000 po serwisie Chciałbym się zapytać czy Nikon D5000 który miał wadę fabryczną, jednak został wysłany do serwisu i tam naprawiony, może sprawiać jakieś problem / wolniej działać w porównaniu do poprawnych produktów (nie dotkniętych tą wadą) ? I czy w ogóle warto inwestować coś takiego używanego, czy lepiej kupić nówkę?
MC - Czw 29 Kwi, 2010
Jeśli został naprawiony, to nie będzie się niczym różnić.
Czy kupić naprawiany czy nówkę to zależy po ile ten pierwszy i jakie masz podejście do sprzętu.
Giergow - Czw 29 Kwi, 2010
Nikon D5000 (po serwisie - związane z wadą fabryczną) + Kitowiec 18-55 VR + Torba Nikon + Karta 4GB SanDisc Extr III - cena za ogół - 1800zł podobno mało używane. Opłaca się?
MC - Czw 29 Kwi, 2010
Nowy aparat z kitem kosztuje 1950zł. Karta ok. 100zł, torba nie wiem ile. Dla mnie gra nie warta świeczki.
hijax_pl - Czw 29 Kwi, 2010
Giergow napisał/a: | może sprawiać jakieś problem / wolniej działać w porównaniu do poprawnych produktów (nie dotkniętych tą wadą) |
Ale wada tyczyła się kontrolera układu zasilania. jakoś nie mogę sobie wyobrazić że po naprawie .. zwalnia
Poza tym:
MC napisał/a: | Nowy aparat z kitem kosztuje 1950zł. Karta ok. 100zł, torba nie wiem ile. Dla mnie gra nie warta świeczki. |
Dokladnie tak
|
|