forum.optyczne.pl

Serwis sprzętu i usterki - Obiektyw Kitowy Falling Down

Adamsasv47 - Wto 11 Maj, 2010
Temat postu: Obiektyw Kitowy Falling Down
Na spacerze wypadł mi obiektyw 18-105 vr kitówka na asfalt z niewielkiej wysokości. Obiektyw nie był podłączony do body. Szkła raczej nie zostały uszkodzone lecz obiektyw ma problem z ostrością, rzadko kiedy łapie ostrość. Domyślam się, że został uszkodzony silniczek z czego mogę wywnioskować bo "chrapoczących" odgłosach podczas łapania ostrości. Natomiast przy manualu jest ok.

Czy gwarancja to obowiązuje, czy też będę musiał oddać do sklepu/ serwisu? I ile mnie może taka usługa kosztować?

zug - Wto 11 Maj, 2010

Adamsasv47 napisał/a:
Czy gwarancja to obowiązuje, czy też będę musiał oddać do sklepu/ serwisu?

obawiam się że takie uszkodzenie w następstwie upadku nie będzie podlegało naprawie gwarancyjnej.
Adamsasv47 napisał/a:
Domyślam się, że został uszkodzony silniczek z czego mogę wywnioskować bo "chrapoczących" odgłosach podczas łapania ostrości.

domyślam się że została uszkodzona stabilizacja.

Adamsasv47 - Wto 11 Maj, 2010

Tak, to rzeczywiście jest stabilizacja. ile może kosztować naprawa czegoś takiego?
zug - Wto 11 Maj, 2010

Adamsasv47 napisał/a:
Tak, to rzeczywiście jest stabilizacja. ile może kosztować naprawa czegoś takiego?

trudno będzie odpowiedzieć na to pytanie pozostaje jedynie serwis.
choć zapewne też ci nie powiedzą konkretnie, a jedynie że po przesłaniu szkiełka to serwisu zostania wykonana wycena.
możesz zadzwonić do tego Pana, może się czegoś dowiesz ;)
FOTOOPTYKA - NAPRAWA
Szczepan Kostrzewski
60-241 POZNAŃ ul.Kuźnicza 13/8
tel 061 862 63 23

lupo57 - Wto 11 Maj, 2010

zug a skąd Ty znasz takie adresy, jak za wielką wodą siedzisz :wink:
MC - Sro 12 Maj, 2010

To jest jeden z podstawowych adresów na KKM.
lupo57 - Sro 12 Maj, 2010

MC napisał/a:
To jest jeden z podstawowych adresów na KKM.

MC domyślam się, ale zug widzę trzyma rękę na pulsie tutaj u nas w Polsce :wink: