forum.optyczne.pl

Lornetki - Lornetka HQ Optics 8x42

abdon - Nie 16 Maj, 2010
Temat postu: Lornetka HQ Optics 8x42
http://www.teleskop.pl/pr...ptics-8x42.html

warto za te pieniądze czy nie :?: niby na BAK-4
ktoś to zna :?:

Arek - Nie 16 Maj, 2010

BaK-4 jeszcze o niczym nie świadczy. Dachówka, nieznanej firmy w tej cenie... Hmmm... Ja bym nie ryzykował.
abdon - Nie 16 Maj, 2010

no już się czegoś doszukałem na temat firmy i wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że to zupka chińska :mrgreen: namierzyłem tento 7x35 w przyzwoitej cenie i stanie z 91roku :mrgreen: i przy tej opcji zostaje :!:
sorki za zaśmiecanie forum :oops:
pozdrawiam

RB - Nie 16 Maj, 2010

abdon napisał/a:
no już się czegoś doszukałem na temat firmy i wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że to zupka chińska :mrgreen:

Całkiem wiele niezłych lornetek pochodzi z Chin.

abdon - Pon 17 Maj, 2010

RB napisał/a:
abdon napisał/a:
no już się czegoś doszukałem na temat firmy i wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że to zupka chińska :mrgreen:

wiem ale pomimo tego postawiłem nie ryzykować :wink:

RB - Pon 17 Maj, 2010

abdon napisał/a:
RB napisał/a:
abdon napisał/a:

wiem ale pomimo tego postawiłem nie ryzykować :wink:

OK. Dachówki 300 PLN bym nie kupił. Problem natomiast wcale nie leży w jej chińskości.

abdon - Pon 17 Maj, 2010

nawiązując jeszcze do Tento :!: co to za żółte nakładki?filtry czy co? do czego to???????
Arek - Pon 17 Maj, 2010

Do niczego :) Tento samo w sobie ma tak żółty obraz, że żółte filtry to zbytek szczęścia :)
abdon - Wto 18 Maj, 2010

moja Arku ma jakieś niebieskawe powłoki na szkłach i obraz nie jest żółty :!: czy to znaczy że powinienem ją oddać :mrgreen: :?: :?: :?:
Arek - Wto 18 Maj, 2010

Jest żółty. Tylko nie mając w ręku lornetki o naprawdę dobrym odwzorowaniu kolorów żyjesz w błogiej nieświadomości :)
abdon - Wto 18 Maj, 2010

heheheheh pewnie masz rację :mrgreen:
tobiasz1997 - Nie 23 Maj, 2010

Witam
pewnie pisze za późno, ale ta lornetka to czysta podróbka Bresser Condor 8x42. Mam identyczną w domu Bressera i kupiłem ją za 500 zł :grin:
pozdrowienia