|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe kompakty - Canon sx1 - coś się przemieszcza w środku obudowy ??
horak - Wto 18 Maj, 2010 Temat postu: Canon sx1 - coś się przemieszcza w środku obudowy ?? Witajcie,
Kupiłem Canona sx1. Nie wiem czy to normalne, czy w waszych egzemplarzach jest tak samo i ten model tak ma ponieważ gdy aparat jest wyłączony gdy nim ruszam to coś w środku obudowy chodzi. Słychać wyraźnie dźwięk czegoś co się delikatnie przemieszcza. Aparat oczywiście nigdy ni upadł, w nic nie uderzył itp. Jak tylko go włączę, zoom oczywiście się wysunie to wszystko jest ok. W instrukcji przeczytałem ,,W przypadku gdy aparat jest wyłączony, może to być także dźwięk przesuwania się obiektywu wewnętrznego. Jest to normalne działanie '' -mowa tu o dźwięku z środka aparatu gdy jest wyłączony.
Bardzo proszę o wyjaśnienie czy to normalne czy też mam reklamować ponieważ gwarancję posiadam.
Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam
woys - Sob 19 Cze, 2010
Też niedawno kupiłem ten aparat, nie jestem nim zachwycony. Sprawdziłem, po wyłączeniu nic w nim się nie przemieszcza. Owszem słychać jakieś delikatne stukanie, coś jakby jakaś złączka o obudowę albo jakiś inny czujnik ale takich odgłosów jak wspomniałeś nie ma.
Pzdr - W.
|
|