|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - velbon sherpa 600r czy tak ma byc?
mismlx1 - Czw 20 Maj, 2010 Temat postu: velbon sherpa 600r czy tak ma byc? tyle co odebralem statyw velbon sherpa 600r po wszystko ok tylko ze po rozlozeniu i tu srodkowa kolumna ktora jezdzi w dol i w gore po dokreceniu lekko sie przekrzywia na lewo oczywiscie mozna to skorygowac wyzej na ustawieniu poziomym aparatu .
pytanie tylko czy tak ma byc czy mam jakis felerny statyw?
lupo57 - Czw 20 Maj, 2010
nie powinno tak być, jak możesz to reklamuj
mismlx1 - Czw 20 Maj, 2010
ale sie zdenerwowalem dziady.....teraz juz sam nie wiem moze jedna noga za duzo odchodzi ,ale glowna kolumna tez, mysle ze polowicznie ,napisalem email do amazon,zobaczymy co z tego bedzie .szkoda tylko ze znowu trzeba czekac a teraz 2 razy dluzej .
po 30 minutach dostalem odpowiedz z amazon .moge zamienic na nowy lub kasa z powrotem
teraz nie wiem co zrobic czy wymienic czy czy wziasc nowy ,troszke sie zrazilem.
kurcze cena jest nie najgorsza 53f.
lupo57 - Czw 20 Maj, 2010
mismlx1 ja mam i nie narzekam, ale to Ty musisz zadecydować, jeśli chodzi o mnie to osobiście bym wymienił na nowy
pozdr
B o g d a n - Pią 21 Maj, 2010
mismlx1 napisał/a: | srodkowa kolumna ktora jezdzi w dol i w gore po dokreceniu lekko sie przekrzywia na lewo |
Kolumna jest składana z dwóch części, które skręca śruba od dołu kolumny. Musisz ją mocno dokręcić bo pewnie Ci lata. Efekt jest taki, że jak górna jej część jest lekko nad śrubą dociskającą kolumnę, a nie jest ona dość mocno skręcona, to ta część odchyla się w bok.
PS.
Dolną część kolumny można odkręcić aby nie przeszkadzała w rozłożeniu szeroko nóg by maksymalnie nisko nad ziemią mieć aparat.
mismlx1 - Pią 21 Maj, 2010
Bogdan zgadzam sie z toba -tyle tylko ze po mocnym dokreceniu dalej jest krzywo ,odeslalem dzis spowrotem zeby wymienili na nowy.
ps.dzis ma przyjsc, canon 15-85 juz nie moge sie doczekac...........?!?.
oby byla dobra sztuka.
|
|