|   | 
								forum.optyczne.pl
  | 
								  | 

Lampy błyskowe i oświetlenie - e-520 gdzie wylaczyc lampe? :( 

mocarz - Czw 20 Maj, 2010 Temat postu: e-520 gdzie wylaczyc lampe? :( Witam

Musze zrobic zdjecia ryb w akwarium a nie mam pojecia gdzie wylaczyc lampe, nie moge nigdzie w opcjach znalezc    jesli ktos ma taki aparat hellllp    wiem ze jestem noobem   
												 hijax_pl - Czw 20 Maj, 2010
  mocarz, a instrukcję czytałeś?

http://www.olympusamerica...n_Manual_EN.pdf strona 71

Przyciśnij przycisk z ikonką błyskawicy i kręć rolką aż na ekranie wybierzesz znaczek przekreślonej  błyskawicy - to tryb pracy lampy zwany hucznie "off"   
												 Groni - Czw 20 Maj, 2010
  Do tego nawet instrukcja niepotrzebna...wystarczy pobawic sie guzikami na ekranie ustawien, poklikac,popatrzec...wsio tam jest co trzeba i szybko.

To juz bardziej proste byc nie moze    
												 MM - Czw 20 Maj, 2010
  A może trzeba wyjść z trybu "dla idiotów"? W Canonie jak się włączy zielony kwadracik to sobie można kręcić - i tak w ciemnicy odpali lampę        
												 mnich - Pią 21 Maj, 2010

| mocarz napisał/a: | 	 		  | wiem ze jestem noobem | 	  

leniem raczej.   
												 Groni - Pią 21 Maj, 2010
  Tak na marginesie to do fotografowania w akwarium potrzebna lampa,a jeszcze lepiej zewnetrzna lub zestaw zewnętrznych...no chyba ze mu ryby wyskakuja przy blysku     a jeszcze jak to piranie...
												 mocarz - Nie 23 Maj, 2010

| hijax_pl napisał/a: | 	 		  mocarz, a instrukcję czytałeś?

http://www.olympusamerica...n_Manual_EN.pdf strona 71

Przyciśnij przycisk z ikonką błyskawicy i kręć rolką aż na ekranie wybierzesz znaczek przekreślonej  błyskawicy - to tryb pracy lampy zwany hucznie "off"    | 	  

o to chodzi, ze tam nie mam ikonki z przekreslona blyskawica, moge opozniac blysk ale nie moge go wylaczyc

nie chce robic zdjecia z lampa. odbija sie od szyby i lipa wychodzi 

[ Dodano: Nie 23 Maj, 2010 21:26 ]

a no jest, trzeba patrzeć do srodka, tego nie wiedzialem

| 

|