|
forum.optyczne.pl
|
 |
Sklepy i promocje - Canon - podwyżka cen.
gomana - Pon 24 Maj, 2010 Temat postu: Canon - podwyżka cen. Witam.
Czy wiadomo Wam coś na temat podwyżki cen sprzętu firmy Canon od 01.06.2010?
Przymierzam się do zakupów, więc przydałoby się wiedzieć.
Informację taką wyczytałem na jednej z aukcji Allegro:
http://allegro.pl/item105...24_105_bcm.html
Pozdrawiam
MM - Pon 24 Maj, 2010
Na razie jest to plota tego sprzedawcy. Jeżeli się potwierdzi to dam znać.
gomana - Pon 24 Maj, 2010
Dziękuję bardzo - będę zobowiązany
edmun - Pon 24 Maj, 2010
jak dla mnie głupia plotka od sprzedawcy, który sam nie wie co pisze
MM - Pon 24 Maj, 2010
Spokojnie - info sprawdzi się u samego źródła w Canonie Canon średnio raz na kwartał ma nowy cennik związany z kursami walut.
Sunders - Pon 24 Maj, 2010
MM napisał/a: | Canon średnio raz na kwartał ma nowy cennik związany z kursami walut. |
A od kiedy obowiązuje obecny cennik
Bank - Wto 25 Maj, 2010
Coś jest na rzeczy. Od dłuższego czasu obserwuje cenę obiektywu Canona 17-55 f/2.8 IS USM. Zarówno w sklepach internetowych i na Allegro. Do weekendu można było ( np.w Fotoit) kupić to szkło za 3200 zł a dziś wszyscy podnieśli ceny do 3400 zł.
edmun - Wto 25 Maj, 2010
A szkiełko 70-200 f4 używane stało po 2100 a można kupić i po 1700...
Tak to jest jak ploty niosą....
Bank - Wto 25 Maj, 2010
Może ploty, może nie. Własnie w Fotoit poinformowano mnie że podwyżka związana jest ze zmiana kursu euro i wzrostu cen należy się spodziewać przy następnych dostawach sprzętu. Pozywiom uwidzim.
MM - Wto 25 Maj, 2010
Bank napisał/a: | Może ploty, może nie. Własnie w Fotoit poinformowano mnie że podwyżka związana jest ze zmiana kursu euro i wzrostu cen należy się spodziewać przy następnych dostawach sprzętu. Pozywiom uwidzim. |
Co innego jak ceny podwyższa dystrybutor Canona a co innego jak ciągnie się towar z Chin albo Niemiec. Nie wykluczam podwyżki cen oficjalnych, ale nic jeszcze o tym nie wiem.
kozidron - Wto 25 Maj, 2010
Cytat: | Coś jest na rzeczy. Od dłuższego czasu obserwuje cenę obiektywu Canona 17-55 f/2.8 IS USM. Zarówno w sklepach internetowych i na Allegro. Do weekendu można było ( np.w Fotoit) kupić to szkło za 3200 zł a dziś wszyscy podnieśli ceny do 3400 zł. |
przecież nadal są sklepy gdzie można go kupić za 3200 ziko.
Wygląda to na zwykłą panikę a jak podwyżka związana jest z kursem euro to w stosunku do zeszłego tygodnia/czy kwartału/ specjalnej tragedii nie ma.
Taka sensacja jak wąsy feel'a
|
|