|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Szybkoreagujący, niedrogi kompakcik
Chemical - Sro 02 Cze, 2010 Temat postu: Szybkoreagujący, niedrogi kompakcik Chcę kupić niedrogi kompakt do noszenia na co dzień przy sobie. Do wnętrz i na wyjątkowe okazje mam lustrzankę, kompakt byłby używany głównie na spacerach (także w pochmurne dni).
Rozglądam się za aparatem pokroju 1. Canon Powershot A480 (kategoria cenowa 300zł z hakiem) lub 2. Sony Cybershot DSC-W320 (kategoria cenowa 500zł) - i tu możliwości finansowe się zamykają.
Przeglądając parametry można dostać padaczki, ale sumarycznie wychodzi na to, że aparaty w danej kategorii cenowej mają parametry z grubsza na jedno kopyto, więc pokombinuję z innej strony.
Zależy mi na szybkiej reakcji spustu migawki. Bardzo ważne.
Ucieszyłaby mnie aluminiowa obudowa, ale mogę się obyć, ot taka fanaberia.
No i wiadomo - żeby zdjęcia wyglądały "niedrażniąco" Żeby w pochmurny dzień dało się ruchliwe dziecko uchwycić
Poratujcie, bo mi już ręce opadają od przeglądania specyfikacji i czytania recenzji
Martin___ - Sro 02 Cze, 2010
Wg mnie za tą kasę, możesz wybierać tylko między mniejszym złem, bo każdy kompakt będzie wolny
|
|