forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze obiektywu - Obiektyw do Nikon D80

grimmati - Nie 06 Cze, 2010
Temat postu: Obiektyw do Nikon D80
Witam!
Jakiś czas temu zakupiłem nikona D80 jednak ze wzgledu na ograniczony fundusz ;/ kupiłem do z kitem NIKKOR 18-55 mm AF-s VR z którego w sumie nie jestem zadowolony.
Przede wszystkich chiałbym coś jaśniejszego. Słabo sie na tym znam dlatego chiałbym prosić o rade. Poszukuje jakiegoś szkiełka żeby móc pstryknąć jakiś widoczek na szerokim kącie ale również i porobić zdjecia ludziom ( amatorskie sesje itp. ).Po dokupieniu w niedługim czasie lampy SB-800 żeby to grało ładnie. O i jeszcze cena :| 2000 to dla mnie juz spory wydatek dlatego taka by była górna granica. Mam nadzjeje że nie pomotałem bardzo. Wiem że wymagania są nieporownywalnie wieksze niż górna granica cenowa jednak myśle że coś pomożecie.
Z góry dziekuje i pozdrawim.
Mateusz

hijax_pl - Nie 06 Cze, 2010

Tamron 28-75/2.8

Co prawda to trochę mało szeroko wyjdzie, ale da się i widoczki strzelać a i małe sesje wychodzą.

grimmati - Nie 06 Cze, 2010

Własnie na szerokość 28 to biednie troche :/

[ Dodano: Nie 06 Cze, 2010 16:08 ]
Co uważacie na temat ww zastosowania z takim szkłem ( myśle klasy podobnej ) Tamron 17-50 mm f/2.8 ??

nazgul - Nie 06 Cze, 2010

grimmati napisał/a:

Co uważacie na temat ww zastosowania z takim szkłem ( myśle klasy podobnej ) Tamron 17-50 mm f/2.8 ??

Dobre rozwiązanie IMO...