|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - USA-Polska z przesiadką w USA :)
Ilona - Nie 06 Cze, 2010 Temat postu: USA-Polska z przesiadką w USA :) Pytanie do osób, które leciały z USA do Polski z przesiadką w USA - np. LA-Chicago_Frankfurt-Wroclaw (moja opcja)
- Gdzie jest odprawa? W LA czy w Chicago?
- Czy przy odlocie też jest rozmowa z Imigration?
- w Chicago mam 1,37 h na przesiadkę (linie te same, jeden bilet) - czy trzeba odebrać i nadać drugi raz bagaż, czy starczy lecieć do kolejnego samolotu?
jaad75 - Pon 07 Cze, 2010
Ilona napisał/a: | - Gdzie jest odprawa? W LA czy w Chicago? | Powinna być w LA, jeśli masz wykupiony bilet na całą trasę.
Ilona napisał/a: | - Czy przy odlocie też jest rozmowa z Imigration? | Nie (przynajmniej nie było jeszcze 10 miesięcy temu), choć przedstawiciel linii lotniczych zwykle pyta o I-94 (jeśli nie masz jej przyczepionej do wizy w paszporcie). Były plany wprowadzenia rejestracji wylotów (odciski, zdjęcie i te sprawy), ale o ile mi wiadomo, na razie jeszcze na żadnym lotnisku to nie funkcjonuje... BTW, przeciągnęłaś wizę, że tak się przejmujesz?...
Ilona napisał/a: | - w Chicago mam 1,37 h na przesiadkę (linie te same, jeden bilet) - czy trzeba odebrać i nadać drugi raz bagaż, czy starczy lecieć do kolejnego samolotu? | Nie, jeśli masz wykupiony bilet na trasę, to przewoźnik zajmuje się bagażem (check in).
Ilona - Pon 07 Cze, 2010
jaad75 napisał/a: | BTW, przeciągnęłaś wizę, że tak się przejmujesz?... |
Nie - pierwszy raz jadę- i pierwszy raz lot z przesiadką wszystko ok- spędziłam ranek na dzwonieniu do inii lotniczych
easyrider - Pon 26 Lip, 2010
Oczywiscie , ze wszystko w LA.
Przynajmniej ja tak miałem.
To temat sprzed dwóch i pół miesiąca - pewnie już mało aktualny
edmun - Wto 27 Lip, 2010
easyrider, odpisujesz po prawie dwóch miesiącach ?
|
|