forum.optyczne.pl

Wolne tematy - USA-Polska z przesiadką w USA :)

Ilona - Nie 06 Cze, 2010
Temat postu: USA-Polska z przesiadką w USA :)
Pytanie do osób, które leciały z USA do Polski z przesiadką w USA - np. LA-Chicago_Frankfurt-Wroclaw (moja opcja)

- Gdzie jest odprawa? W LA czy w Chicago?
- Czy przy odlocie też jest rozmowa z Imigration?
- w Chicago mam 1,37 h na przesiadkę (linie te same, jeden bilet) - czy trzeba odebrać i nadać drugi raz bagaż, czy starczy lecieć do kolejnego samolotu?

jaad75 - Pon 07 Cze, 2010

Ilona napisał/a:
- Gdzie jest odprawa? W LA czy w Chicago?
Powinna być w LA, jeśli masz wykupiony bilet na całą trasę.
Ilona napisał/a:
- Czy przy odlocie też jest rozmowa z Imigration?
Nie (przynajmniej nie było jeszcze 10 miesięcy temu), choć przedstawiciel linii lotniczych zwykle pyta o I-94 (jeśli nie masz jej przyczepionej do wizy w paszporcie). Były plany wprowadzenia rejestracji wylotów (odciski, zdjęcie i te sprawy), ale o ile mi wiadomo, na razie jeszcze na żadnym lotnisku to nie funkcjonuje... BTW, przeciągnęłaś wizę, że tak się przejmujesz?... :razz:
Ilona napisał/a:
- w Chicago mam 1,37 h na przesiadkę (linie te same, jeden bilet) - czy trzeba odebrać i nadać drugi raz bagaż, czy starczy lecieć do kolejnego samolotu?
Nie, jeśli masz wykupiony bilet na trasę, to przewoźnik zajmuje się bagażem (check in).
Ilona - Pon 07 Cze, 2010

jaad75 napisał/a:
BTW, przeciągnęłaś wizę, że tak się przejmujesz?... :razz:

Nie :) - pierwszy raz jadę- i pierwszy raz lot z przesiadką :) wszystko ok- spędziłam ranek na dzwonieniu do inii lotniczych :D

easyrider - Pon 26 Lip, 2010

Oczywiscie , ze wszystko w LA. ;-)
Przynajmniej ja tak miałem.

To temat sprzed dwóch i pół miesiąca - pewnie już mało aktualny :grin:

edmun - Wto 27 Lip, 2010

easyrider, odpisujesz po prawie dwóch miesiącach ? :???: