|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze obiektywu - Tamron AF18-200mm F3.5-6.3 XR Di-II
antracyt - Wto 08 Cze, 2010 Temat postu: Tamron AF18-200mm F3.5-6.3 XR Di-II Mam zamiar kupić EOSa 450D z Tamronem albo 500D z kitem Canona. Na temat Tamrona AF18-200mm F3.5-6.3 XR Di-II nie znajduję zbyt dużo informacji więc chyba nie jest popularny. W zestawie z Canonem 450D byłby droższy niż 500D z kitem 18-55. Nie wiem czy to rzeczywiście lepszy obiektyw i czy warto go kupić. Czy ktoś mógłby mi napisać coś więcej na temat tego obiektywu Tamrona. Długo mnie nie będzie stać na zakup porządniejszego szkła więc muszę liczyć na to zakupię z aparatem.
haldeman - Wto 08 Cze, 2010
Standardowe pytanie będzie
Do czego Ci ten sprzęt? Kit ma ciut inny zakres ogniskowych
PS: Test obu obiektywów masz tu na portalu.
Sunders - Wto 08 Cze, 2010
antracyt napisał/a: | Czy ktoś mógłby mi napisać coś więcej na temat tego obiektywu Tamrona. Długo mnie nie będzie stać na zakup porządniejszego szkła więc muszę liczyć na to zakupię z aparatem. |
Ten tamron to kiepski obiektyw/w zakresie 18-55mm słabszy chyba pod każdym względem od kita canona 18-55IS, a powyzej tego zakresu jeszcze gorszy /.
Kup 500d z kitem, a do tego co Ci zostanie doskładaj na canona 55-250IS.
antracyt - Sro 09 Cze, 2010
Dzięki.
Długie ogniskowe nie są takie ważne. Chodziło mi bardziej o to czy ten Tamron to może jakaś okazja, ma którą warto się skusić.
|
|