|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Miyauchi Binon 7x50
CoPilot - Pon 02 Lip, 2007 Temat postu: Miyauchi Binon 7x50 Witam, to mój pierwszy post.
Noszę się z zamiarem zakupu lornetki jak w temacie. U dealera w Szwajcarii rzecz kosztuje około 700 EUR, na bigbinoculars.com można ją dostać za 745$ (uwzględniając koszty przesyłki do Polski).
Co prawda wg http://www.holgermerlitz.de/miyauchi7x50.html lornetka ustępuje nieco Fujinonowi FMT-SX, ale... bardziej mi się podoba
Mam pytanie do znawców tematu - warto dać tyle kasy za Binona? Lornetki będę używał przede wszystkim do podziwiania nocnego nieba, mam dobre miejsce obserwacyjne w Górach Świętokrzyskich, łuna od Kielc psuje mi tylko południowo-zachodni horyzont.
Z góry dzięki za poradę.
Arek - Pon 02 Lip, 2007
To bardzo ciekawy instrument. Tyle, że podobno nie jest do końca dopracowany. Takie miałem informacje od polskiego dystrybutora. Nie wiem, czy obecnie oferowany w sklepach model to ten już po poprawkach czy jeszcze przed nimi. Pole widzenia, w każdym razie, imponujące. A wygląd na pewno ciekawy.
Arek
CoPilot - Pon 02 Lip, 2007
Arek,
Czy mogę prosić o "namiary" tego polskiego dystrybutora?
Gdy już uda mi się przekonać Żonę i fundusz na Binona zostanie zatwierdzony, obiecuję wypożyczyć go do testów - jeżeli będziesz zainteresowany.
Paweł Trybus - stary znajomy z PKiM
Arek - Pon 02 Lip, 2007
Oooo... cześć Paweł
Dystrybutor to Ecotone z Trójmiasta.
Arek
|
|