|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - [film] Jak zrobić makro obiektyw ;)
mnich - Sro 23 Cze, 2010 Temat postu: [film] Jak zrobić makro obiektyw ;) Ot wyszperany w internecie:
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
dr11 - Sro 23 Cze, 2010
To dodam jeszcze efekty:
http://vimeo.com/9295371
kozidron - Sro 23 Cze, 2010
no koleś mnie powalił, dobre jak to z badziewia można jeszcze coś wydłubać ...
edmun - Sro 23 Cze, 2010
e tam zaraz wpadnie revolta i powie, że taki obiektyw macro można wyrzucić do kosza, bo przecież mało kosztuje
a tak na serio. smykałka grzebańca jest, czas też, zastanawia mnie ile kitów poszło do kosza zanim udało się tak ładnie to złożyć do kupy. Teraz tęsknię za moim 18-55 którego sprzedałem za ~230 zł
MasterB - Sro 23 Cze, 2010
Widziałem to wczoraj na Monsterze.
Wszystko ładnie (ładnie bo działa automatyka przesłony ) ale to klejenie pierścienia... bleeee. W ten sposób to można sobie łatwo zrobić tilt-shifta
Arek - Sro 23 Cze, 2010
edmun napisał/a: | Teraz tęsknię za moim 18-55 którego sprzedałem za ~230 zł |
To ja Ci sprzedam swojego za 230 zł. Nie będziesz stratny i nie będziesz tęsknił
edmun - Sro 23 Cze, 2010
Arek napisał/a: | To ja Ci sprzedam swojego za 230 zł. |
hmm... jednak podziękuję i nie chcę
P.S. Co do filmu... jakby jeszcze patent na taśmę flopkową wymyślić co by nie dyndała niepotrzebnie.....
kozidron - Czw 24 Cze, 2010
edmun napisał/a: | P.S. Co do filmu... jakby jeszcze patent na taśmę flopkową wymyślić co by nie dyndała niepotrzebnie..... |
nie bądź malkontentem taśma nie przeszkadza i byłby to zabieg czysto estetyczny, ważniejsze by było uszczelnienie "przedniej" soczewki.
komor - Czw 24 Cze, 2010
Mnie troszkę przeraziła wielkość „płyty głównej” w tym zwykłym plastikowym kicie i ilość scalaków jaka tam się znajduje. Ciekawe kiedy Canon wypuści pierwszy obiektyw ze złączem USB do aktualizacji firmware’u.
Arek z Robertem potem będą serwowali newsy na stronie głównej: właśnie ukazała się nowa wersja systemu operacyjnego dla obiektywu EF 300/2,8 IS USM MkII.
dr11 - Czw 24 Cze, 2010
komor napisał/a: | właśnie ukazała się nowa wersja systemu operacyjnego dla obiektywu EF 300/2,8 IS USM MkII. | Ewentualnie na forum: Załadowałem soft z 28-300L na 18-55IS i chyba nie działa bo zum jest taki sam, jedynie obraz jest bardzo miękki
mnich - Czw 24 Cze, 2010
komor napisał/a: | Arek z Robertem potem będą serwowali newsy na stronie głównej: właśnie ukazała się nowa wersja systemu operacyjnego dla obiektywu EF 300/2,8 IS USM MkII. |
no pewnie... i jeszcze obiektyw będzie odtwarzał reklamy...
arietiss - Czw 24 Cze, 2010
A Radio Maryja idzie tym złapać...?
maziek - Czw 24 Cze, 2010
Jestem wzruszony, ze 20 lat temu kupiłem od Ruskich na bazarze taki sam wkrętak precyzyjny . I mam go do dziś, bardzo dobry.
|
|