|
forum.optyczne.pl
|
 |
Warsztat foto, literatura, teoria, art - Podlasie
rodak - Sro 30 Cze, 2010 Temat postu: Podlasie Pierwszą połowę sierpnia spędzę w okolicy Sejn.
Czy może ktoś polecić miejsca, miejscowości, ..., będące wdzięcznymi obiektami do w moim przypadku nauki fotografowania?
Z góry serdeczne dzięki za wszelką informację.
dr11 - Sro 30 Cze, 2010
Ze swojej strony mogę polecić Wigry, pięknie położony zespół klasztorny, widoki na jezioro, okolica pagórkowata, 20km od Sejn. Warto wybrać się tam na dzień, dwa (nocleg w Starym Folwarku albo okolicy).
krisv740 - Sro 30 Cze, 2010
rodak, suwalski park krajobrazowy - już niedaleko a pojeździć i pofotografować warto.
łącznie z jez.hańcza i mostem/wiaduktem w stańczykach
maroos - Sro 30 Cze, 2010
W Sejnach możesz się zmierzyć z Białą Synagogą, w okolicach zespół dworski w Krasnogrudzie. Ogólnie - na rowerku e 5-10 min. znajdziesz wiele do fotografowania.
suffka - Sro 04 Sie, 2010
rodak > i co, byłeś już na sejneńszczyźnie?
tak pytam, bo też tam byłam wczesnym latem (no niestety dopiero teraz trafiłam na wątek i chyba nie zdażę nic polecić...) i ciekawa jestem jak znajdujesz ten region pod kątem fotograficznym. może wrzucisz fotki?
PS. z wro to drugi koniec świata, co?
rodak - Pon 06 Wrz, 2010
Region pod względem fotograficznym jest zaje...sty - łąki, jeziora, lasy, ... .
Tygodniami można fotografować naturę w dużym stopniu nietkniętą.
Ja się głównie uganiałem za ważkami i bocianami.
Ponadto jest to bardzo dobra baza wypadowa na Litwę i Łotwę, a tam przyroda jest jeszcze mniej "ucywilizowana". Szczerze polecam, choć dla mieszkańców Wrocławia, to prawie 700 km po znanych z bezpiecznej jazdy polskich drogach.
|
|