forum.optyczne.pl

Błędy w działaniu - ilość postów na stronie

Kocur - Czw 01 Lip, 2010
Temat postu: ilość postów na stronie
Mam taki problem... Miałem w preferencjach ustawione wyświetlanie po 100 postów na stronę, bo mnie wkurzało wertowanie niektórych wątków, ale się coś zrypało chyba, bo na chwilę obecną działa tylko max. do 50 na stronę, jak ustawię więcej, wyświetla po 30, mimo że w preferencjach jest inna liczba. O co kaman? :???:
lupo57 - Czw 01 Lip, 2010
Temat postu: Re: ilość postów na stronie
Kocur napisał/a:
Mam taki problem... Miałem w preferencjach ustawione wyświetlanie po 100 postów na stronę, bo mnie wkurzało wertowanie niektórych wątków, ale się coś zrypało chyba, bo na chwilę obecną działa tylko max. do 50 na stronę, jak ustawię więcej, wyświetla po 30, mimo że w preferencjach jest inna liczba. O co kaman? :???:

popsiułeś komputer :wink: :razz:

zug - Czw 01 Lip, 2010

myślę że to jest związane z problemami które ostatnio występują na forum :roll:
edmun - Czw 01 Lip, 2010

chyba tak, bo u mnie tez nie dziala, ale nie odzywalem sie i czekam az bedzie wszystko naprawione
Kocur - Czw 01 Lip, 2010

No to w takim razie poczekam i ja. ;]
RobertO - Pią 02 Lip, 2010

Kocur, wgralismy ostatnio poprawke na forum, i niestety ona ma taka przypadlosc. niedlugo ma byc kolejna latka wiec mam nadzieje ze wroci to do normy.
mnich - Pią 07 Sty, 2011

i jak tam sprawa z tą łatką? Bo troszkę jest uciążliwy ten błąd, zwłaszcza na Operze, która po przejściu na 2 stronę nieczytanych tematów wyświetla komunikat o braku postów pasujący do kryteriów... czy jakoś tak...
Wcześniej ustawiałem sobie wyświetlanie 500 tematów na stronę i to rozwiązywało problem. Dziś nie ma takiej opcji.

edmun - Pią 07 Sty, 2011

mnich sprawa wygląda prosto. odświeżasz i wtedy starasz się pootwierać kolejne strony. o ile nikt nic nie napisze pomiędzy "Odświeżeniem" a "Wczytaniem kolejnej strony" to spokojnie przejdziesz
Kocur - Pią 07 Sty, 2011

mnich napisał/a:
po przejściu na 2 stronę nieczytanych tematów wyświetla komunikat o braku postów pasujący do kryteriów... czy jakoś tak...

Na FF też tak jest. Swego czasu rozwiązaniem było to o czym wspomina edmun. Ja to robiłem tak, że po kliknięciu na nieprzeczytane posty jechałem na dół i otwierałem wszystkie strony po kolei w nowych kartach. Ostatnio niestety mam wrażenie, że to nie działa, albo ludzie piszą posty w takim tempie, że nie nadążam otwierać. :lol:

edmun - Pią 07 Sty, 2011

nie nadążasz :D :D
multics - Pią 07 Sty, 2011

A już myślałem że to tylko przypadłość mojej Opery... Fakt jedyne słuszne rozwiązanie na teraz to otwieranie tematów tak aby zejść z ilości nieprzeczytanych postów. Średnio fajne, ale skuteczne.
edmun - Sob 08 Sty, 2011

no nie za bardzo. właśnie nie chodzi mi o otwieranie tematów których nie lubię czytać.
wchodzę w nieprzeczytane, nie widzę za wiele ciekawego na pierwszej stronie a na drugą stronę i trzecią tematów nieprzeczytanych wejść normalnie zazwyczaj się nie da.

Na klawiaturze F5, kółkiem na myszce szybciutko na sam dół, środkowym przyciskiem otwieram w zakładkach stronę drugą i trzecią... o ile pomiędzy moim odświeżaniem a załadowaniem drugiej i trzeciej strony nikt nic nie napisał nowego, to mogę spokojnie przejrzeć wszystkie tematy które mnie interesują. Najłatwiej jest rano i późnym wieczorem kiedy częstotliwość nowych postów na forum jest mniejsza :)

Sz@kal - Sob 08 Sty, 2011

Też mnie to denerwuje ale mam nadzieję, że problem zostanie rozwiązany...?
mnich - Sob 08 Sty, 2011

Czekamy na zabranie głosu przez administrację.
edmun - Sob 08 Sty, 2011

tylko że ten błąd występuje już chyba od roku :)
kozidron - Sob 08 Sty, 2011

edmun napisał/a:
tylko że ten błąd występuje już chyba od roku :)

i większości nie przeszkadza, dajcie spokój :cool:

mnich - Sob 08 Sty, 2011

kozidron, jak się jest z forum na bieżąco- czyt: spamuje cały czas- może nie przeszkadza. :)
Mimo wszystko mam nadzieje że kiedyś to zostanie naprawione.

mnich napisał/a:
kozidron, jak się jest z forum na bieżąco- czyt: spamuje cały czas- może nie przeszkadza. :)

ostatnio się grubo opuszczam, ostatnie 2 tygodnie grubo i nie robi, nie ma co chlipać :wink:

mavierk - Sob 08 Sty, 2011

edmun napisał/a:
mnich sprawa wygląda prosto. odświeżasz i wtedy starasz się pootwierać kolejne strony. o ile nikt nic nie napisze pomiędzy "Odświeżeniem" a "Wczytaniem kolejnej strony" to spokojnie przejdziesz
jeśli uważasz, że ta metoda jest prosta i wygodna, to szacun - ja ograniczyłem się przez to do oglądania tylko pierwszej :)

kozidron napisał/a:
i większości nie przeszkadza, dajcie spokój :cool:
serio Ci to nie przeszkadza? Moim zdaniem jest to najbardziej denerwujące nieudogodnienie na tym forum a z racji, że ten błąd występuje nie od roku, a od kiedy właściwie to forum istnieje, to mogłoby już zostać poprawione. :)

Cytat:
serio Ci to nie przeszkadza? Moim zdaniem jest to najbardziej denerwujące nieudogodnienie na tym forum a z racji, że ten błąd występuje nie od roku, a od kiedy właściwie to forum istnieje, to mogłoby już zostać poprawione.

serio.... mogę ci dać na piśmie

multics - Sob 08 Sty, 2011

Nie ma co się przekonywać ;) problem jest i fajnie gdyby dało się go naprawić. Jeśli się nie da to człowiek będzie sobie radził tak jak do tej pory.
Kocur - Nie 09 Sty, 2011

mavierk napisał/a:
ten błąd występuje nie od roku, a od kiedy właściwie to forum istnieje

Niezupełnie. :) Od zawsze jest błąd pt. "brak postów pasujących do kryteriów", czy jakoś tak. Błąd niemożności wyświetlenia więcej niż 50 tematów/postów na stronie, pomimo wpisania w preferencjach większej liczby pojawił się krótko przed tym, jak założyłem temat. O ile błędy te, gdyby pojawiał się tylko jeden nie były by pewnie uciążliwe, tak po połączeniu potrafią wkurzać. :???:

edmun - Nie 09 Sty, 2011

a no tak.. rozwiązaniem kiedyś było ustawienie preferencji i wyświetlenie 200-500 tematów na jednej stronie, dzięki czemu wszystko nieprzeczytane wyświetlało się na jednej stronie. rok temu zniknęło możliwość zapisania własnych preferencji
krisv740 - Nie 09 Sty, 2011

edmun, nie do końca.... - ograniczono jedynie możliwość wstawienia/ustawienia większej ich liczby....

a problem ten występuje trwale od ponad dwóch lat... - na FF...

Kocur - Nie 09 Sty, 2011

Właśnie sprawdziłem, nie tylko na ff tak jest. Na IE8 jest dokładnie to samo - max co przyjmują do wiadomości preferencje to 50, ustawienie większej wartości powoduje wyświetlanie po 30 postów na stronę.
komor - Nie 09 Sty, 2011

A czemu nie możecie przeglądać forum normalnie po bożemu, wchodząc w interesujące was działy i patrzeć jakie nowe tematy i posty się pojawiły? Ja z tej opcji „Pokaż nieprzeczytane” w ogóle nie korzystam, bo mi jakieś kompakty i wideofilmowanie wskakuje, które mnie nie interesuje. Ja po kolei idę działami/tematami, w zależności od czasu i potrzeby.
krisv740 - Nie 09 Sty, 2011

komor, bo taki mamy "tłok myślenia" i ochotę.... :razz:

jest opcja - dlaczego nie korzystać???

ja czytam w chwili obecnej nie więcej niż 20-25% tego co jest na forum (a częściej poniżej 10%) - po co mam wchodzić w działy, skoro po otwarciu nieprzeczytanych widzę to co mnie interesuje...???

edmun - Nie 09 Sty, 2011

komor napisał/a:
bo mi jakieś kompakty i wideofilmowanie wskakuje

ja mam ustawione ignorowanie działów, dzięki czemu w nieprzeczytanych wyświetlają mi się tylko potrzebne, problem w tym, że nie chce mi się klikać za wiele razy:

Moim sposobem (gdyby wszystko działało), klikam w nieprzeczytane, środkowym przyc.myszki otwieram tematy

Twoim: otwieram środkowym działy (x ilość działów), potem otwieram wciąż w nowych zakładkach tematy

:mrgreen: :mrgreen:

mnich - Nie 09 Sty, 2011

edmun napisał/a:
ja mam ustawione ignorowanie działów, dzięki czemu w nieprzeczytanych wyświetlają mi się tylko potrzebne, problem w tym, że nie chce mi się klikać za wiele razy:

No właśnie, a od siebie dodam jeszcze że nie pamiętam wszystkich tematów które mnie interesują. :shock: :lol:

martin33-73 - Czw 13 Sty, 2011

Dlaczego nie widać nowych postów?
http://forum.optyczne.pl/...p=260207#260207
ostatni z poniedziałku, a wklejałem dzisiaj... ciekawe

hijax_pl - Czw 13 Sty, 2011

Pewnie dlatego, że zadziałała postosklejarka... ;)
martin33-73 - Czw 13 Sty, 2011

hijax_pl napisał/a:
Pewnie dlatego, że zadziałała postosklejarka... ;)

:grin:

Tadeuszek - Czw 13 Sty, 2011

martin33-73, odświeżyłem wątek.
Piwko się należy! :D